FC Moerbeke kan alvast van een succesvolle competitiestart spreken. Op de eerste speeldag wonnen de troepen van Marnix Leybaert met 1-3 van SKV Overmere. Deze week werd het 3-1 tegen Svelta Melsele B. Het was ook de eerste keer dat Kor en Tars Notteboom samen aan de aftrap stonden bij FC Moerbeke. De aftrap was dan ook speciaal en werd gegeven door Roger Notteboom (opa), Georges Dieleman (pépé) en Patrick Notteboom (papa).

vlnr: Kor Notteboom, Roger Notteboom (opa), Georges Dieleman (pépé), Patrick Notteboom (papa), Tars Notteboom (broer Kor). Copyright: RV

“We hebben een sterke eerste helft gespeeld, met goed voetbal” luidt het bij Kor Notteboom. “Al vrij vroeg in de wedstrijd opende Michael Devriese de score. Even voorbij het halfuur werd het 2-0 dankzij een owngoal van Melsele. In de tweede helft hadden we het moeilijker, maar uiteindelijk creëerden de bezoekers niet veel kansen. In de slotfase scoorde Jarne Buytaert de verlossende 3-1.”

“Aanstaande zondag nemen we het op tegen SK Oudegem” blikt Kor Notteboom vooruit. “Persoonlijk ken ik Oudegem niet, ik weet op dit moment niet waaraan we ons moeten verwachten. We zullen tegen de match wel gebrieft worden. Maar zoals bij elke match gaan we ook nu uit van onze eigen sterkte, al onderschatten we geen enkele ploeg. Het is alleszins onze ambitie om zeker de top drie te halen. Het liefst zouden we graag nog één plaatsje beter doen dan vorig seizoen en kampioen spelen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Moerbeke