Na een moeilijke periode maakte HC Attila Temse eind mei bekend dat het opnieuw zou deelnemen aan de handbalcompetitie Oost-West. Daar staat aanstaande zondag in sporthal Het Gelaag in Steendorp de eerste wedstrijd geprogrammeerd. Attila neemt het dan op tegen Apolloon Spurs 3.

Kristof Vanhoyweghen (HC Attila Temse). Copyright: RV

“Door de steeds krapper wordende selectie zijn we een aantal jaren geleden gezakt naar de regionale competitie” stelt Kristof Vanhoyweghen. “De coronaperiode was geen cadeau voor de club. Zonder jeugdwerking is het moeilijk om het hoofd boven water te houden. We proberen bij de huidige spelersgroep en de vrijwilligers mensen te zoeken die ons een handje willen toesteken om terug een jeugdwerking op de starten. Maar hoe kleiner de groep hoe beperkter de mogelijkheden zijn. De ploeg bestaat momenteel uit oude krijgers en een aantal kotstudenten die hun uiterste best doen om aan te sluiten. Dit seizoen hebben een viertal gewezen jeugdspelers, na een aantal jaren, de draad terug opgepikt. Dat frisse bloed brengt toch wel wat extra schwung in de ploeg.”

“Uiteraard moeten er ambities zijn” gaat Kristof Vanhoyweghen verder. “Het is momenteel wel wat koffiedik kijken naar hoe de tegenstand voor de dag komt in de reeks. We gaan er zeker en vast opnieuw vol voor gaan, te beginnen zondag.  Al is Kortrijk een moeilijk in te schatten tegenstander”.

Handbal – Regio Oost-West (M) – HC Attila Temse