De voorbije speeldag moest Basics Melsele B, in de Beker van Vlaanderen, nipt de duimen leggen tegen Gembo Borgerhout. Het werd een 78-75 nederlaag. Ondertussen stomen de Melselenaars zich, onder aanvoering van coach Jordy Van Haver, klaar voor de competitiestart. Deze begint voor hen op 23 september met de uitwedstrijd tegen Olympia Denderleeuw.

Moustafa Madany (BBC Basics Melsele B). Foto: RV.

“Het is inderdaad een heel spannende wedstrijd geworden tegen mijn ex-ploeg” blikt Moustafa Madany terug. “In het eerste kwart waren we nochtans minder sterk, maar in het volgende kwart zijn we na een achterstand van vijftien punten sterk teruggekomen. We hebben er alles aan gedaan om deze achterstand weg te werken. Als gevolg van een sterke verdediging langs beide kanten kregen we in de aanvangsfase van het derde kwart een lage score. Op het einde van dat derde kwart stond het 59-52.”

“In het laatste kwart werd snel duidelijk dat de kans groot was dat de ploeg met de beste verdediging met de overwinning aan de haal zou gaan. De scores lagen bijzonder dicht bij elkaar, het was een echte nek aan nek-race. Uiteindelijk hebben we jammer genoeg verloren met 78-75.”

“Op conditioneel vlak kon ons team absoluut het niveau van Gembo aan. Het verschil zat hem eerder in de details, dat is meteen dan ook een werkpunt. Op die manier kunnen we dan de komende wedstrijden nog sterker op het veld staan.”

“We moeten vanaf de eerste minuut gefocust zijn en klaar zijn om de wedstrijd direct goed aan te vatten. Ik vond het wel leuk om nog eens tegen mijn oude ploeggenoten, tevens goede vrienden, te spelen. Het is jammer dat wij niet verder bekeren, maar ik gun het mijn oude teamgenoten wel. Ik wens hen ook veel succes in de volgende rondes.”

“Uiteraard zijn we ons voluit aan het voorbereiden op de competitie. Ons team telt heel wat jonge gasten, we beschikken over een snelle ploeg. We openen de competitie tegen Olympia Denderleeuw, een ploeg die ikzelf niet zo goed ken. Om verrassingen te vermijden gaan we samen met de coach ons voorbereiden op die wedstrijd”

“Zowel outside als inside beschikken we over een sterk wapen. We gaan naar Denderleeuw met de bedoeling om die match te winnen. We willen onszelf bewijzen en ambiëren de kampioenstitel. Ik kijk alleszins enorm uit naar dit seizoen, ik wil graag mijn ervaring delen met de jongere gasten van de ploeg. Het gaat zeker geen makkelijk seizoen worden. We zullen moeten knokken voor ons plekje in de competitie, zodat we zo snel mogelijk kunnen terugkeren naar tweede landelijke. Dit is zowel voor de spelers als voor de coach het hoofddoel.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – BBC Basics Melsele B