In tweede nationale A is Sporting Lokeren-Temse gestaag in het klassement naar de top aan het klimmen. Op de voorbije speeldag speelden ze gelijk op het veld van Sparta Petegem, de reguliere kampioen van vorig jaar.

Gil Van Moerzeke (Sporting Lokeren-Temse) is klaar voor de confrontatie tegen Dikkelvenne. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Op zich houden we een positief gevoel over aan die confrontatie”, vertelt Gil Van Moerzeke. “We kwamen op voorsprong, wat maakt dat de goal die Petegem scoorde in de laatste minuut wel een domper was. In de eerste helft hadden zowel wij als onze opponent kansen. Na de pauze hadden we het overwicht, helaas hebben we het niet kunnen afmaken. De Petegemse goal is een bittere pil om te slikken. Ik vind wel dat we vertrouwen moeten putten uit onze goede partij, tegen de kampioen van het seizoen 2021-2022.”

De efficiëntie voor doel zal vermoedelijk één van de werkpunten geweest zijn, na het analyseren van de confrontatie. “Dit klopt inderdaad”, vervolgt Van Moerzeke. “We mogen tevreden zijn over onze wedstrijd. Het vertrouwen zit ook goed. We missen enkel nog wat efficiëntie, maar die gaat er zeker nog komen. Dat het geluk niet aan onze kant zit is duidelijk, met een bal op de lat en één op de paal.”

Zaterdagavond ontvangen de Lokeren-boys het nummer elf uit de stand, Dikkelvenne. “Dit team begon uitstekend aan het seizoen, met zeven punten uit de eerste drie wedstrijden. Daarna verloren ze drie maal op rij. Ze zitten dus duidelijk in een mindere periode. Een reden temeer dat ze op zoek zullen gaan om terug aan te knopen met een driepunter”, besluit Gil Van Moerzeke.