Na twee nederlagen op rij wou SC Lokeren-Temse B absoluut de drie punten mee huiswaarts nemen. Het moest wachten op het eerste doelpunt tot ongeveer halfweg de tweede helft, toen Noah Smet de thuisportier versloeg. Kort daarna zorgde Mohamed El Fikri, van op de stip, voor de 0-2. Nog binnen de minuut stond het 1-2 toen St. Pauwels een foutje afstrafte in de bezoekende verdediging.

30/10/2022; Daknam; © Geert De Rycke; Voetbal mannen ; FC Daknam – Sporting Lokeren B 14 Francesco Schatteman

“De wedstrijd was er ééntje, door het verlies tegen Daknam en Sint-Niklaas, met het mes op de keel” aldus Francesco Schatteman. “Als we mee willen doen voor een top vijf plaats dan moest er op St. Pauwels absoluut gewonnen worden.”

“We zijn zeer furieus gestart, wat leidde tot enkele onbenutte kansen. Af en toe kwam de thuisploeg, op de counter, eens loeren. Al gingen we rusten met een 0-0 stand, toch verdienden we meer. Om aanvallend nog meer mogelijkheden te creëren deden we bij de rust twee tactische wissels. We kwamen enkele keren oog in oog te staan met doelman Glen Puylaert, maar uiteindelijk bracht Noah Smet ons met een afstandsschot op voorsprong. Kort daarna kregen we nog een strafschop die feilloos werd omgezet door Mo El Fikri. In de slotfase maakten we het onszelf nog moeilijk door een verdedigende fout, waardoor het 1-2 werd. Hierdoor kwam er terug wat stress in onze rangen. Door een rode kaart, na een onbesuisde tackle langs achter op mezelf, was de wedstrijd gespeeld.”

“Nu volgt SV Hardy Waasmunster en dat wordt voor ons opnieuw een ‘zes punten wedstrijd’. Na vorig jaar hebben we nog wat recht te zetten. We onderschatten Hardy zeker niet, het is en blijft de vice-kampioen van vorig seizoen. Thuis, op ons kunstgrasveld, zijn we wel dat tikkeltje sterker. Het belooft volgens mij een mooie partij te worden.”

“Door de recente nul op zes verloopt de competitie net iets minder dan verwacht. Ik ben ervan overtuigd dat we door onze jeugdige ploeg, aangevuld met beloften en U19, zeker nog een mooie competitievervolg krijgen. Hopelijk hebben we tegen het jaareinde terug aansluiting met de top vijf. We hebben natuurlijk de pech dat elke ploeg dubbel zo hard gemotiveerd is om tegen Lokeren te spelen. Dat is voor ons een extra motivatie.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – SC Lokeren-Temse B