Zaterdagavond hield KSK Kieldrecht de drie punten in eigen huis, na 1-0 winst tegen KV St. Gillis-Dendermonde. Hiermee tellen beide ploegen twintig punten, na elf wedstrijden. Het was Johan Onghena die op een kwartier voor affluiten de bal voorbij doelman Kevin De Dyn trapte.

Johan Onghena (KSK Kieldrecht). Copyright: RV

“Het was een meer dan verdiende overwinning” klinkt het tevreden bij Johan Onghena.”Het was misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen. KV St-Gillis blijft wel een zeer moeilijk te bespelen tegenstander, die goed in de organisatie staan. Bovendien zijn ze zeer gevaarlijk op stilstaande fases en verre inworpen. Wij zijn blijven voetballen en daar lag volgens mij de sleutel.”

“We zijn zeer goed en scherp aan de match begonnen, met enkele kansjes en afstandsschoten. De eerste echte kans was echter voor de bezoekers via Jonas Rogge, hun spits. Aan de overzijde pakte de bezoekende doelman een paar gemaakte goals op schoten van Jeroen Wuytack, Toon De Rop en mezelf.”

Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld, waarbij wij duidelijk het betere spel brachten. Terwijl KV St. Gillis altijd zeer dreigend was op verre inworpen en hoekschoppen. Wijzelf zijn ook enkele keren gevaarlijk geweest op stilstaande fases. Uiteindelijk konden we dan scoren na een mooie actie via Jennes Vervaeke en Reinout Van Guyse, waarbij ikzelf makkelijk kon afwerken. Het bleef opletten, al was er nog het afgekeurd doelpunt van Jennes Vervaeck en daarna hadden we een strafschop moeten krijgen na een trekfout. Aan de overzijde kregen de bezoekers nog een kansje, maar Mahen De Witte redde zeer knap.”

“In verband met het competitieverloop denk ik dat iedereen een beetje meer verwacht had. We komen uit een mindere periode, met heel veel blessures, waardoor er nog steeds veel afwezigen zijn.”

“Komend weekend trekken we naar SVE Bazel, waar ik mij wederom aan een zeer moeilijke wedstrijd verwacht. Bazel is dan ook een ploeg die de punten meer dan nodig heeft. Uiteraard gaan we naar ginds om punten te pakken. In tweede provinciale bestaan geen makkelijke wedstrijden. Eigenlijk weet ik op dit moment nog niet zoveel over Bazel, het is een heel ander team dan vorig seizoen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KSK Kieldrecht