De dames van VKS Hamme-Zogge blijven na vier wedstrijden nog steeds ongeslagen. Zaterdag versloeg het FC St. Martens-Latem vlotjes met 5-0, waardoor het op een gedeelde eerste plaats staat met JV De Pinte, die een beter doelpuntensaldo hebben.

De damesploeg van VKS Hamme-Zogge. Copyright: RV

“Nadat een schot van Niene Moreels in eigen doel werd gedevieerd door een speelster van Latem kwamen we na een kwartier 1-0 voor” klinkt het enthousiast bij Mieke Soons. “We creëerden daarna nog heel wat kansen, maar we verzuimden het om die af te werken. Kort voor het halfuur was het dan toch prijs via onze aanvoerster Lindsay Claeyé. Het was duidelijk dat we overwicht hadden.”

“In de tweede helft viel er een vroeg doelpunt nadat Michèle Van Acker alleen voor de keeper kwam en mooi afwerkte. Nieuwkomer Charlotte Haesendonckx kon in haar eerste match, en na uitstekend stoorwerk, meteen haar eerste doelpunt voor onze club scoren. Met een mooi gekruist schot vanop links nam ook Nele Veyt haar doelpuntje mee. We hebben een degelijke wedstrijd gespeeld en zijn er ingeslaagd om heel wat kansen te creëren. Achterin vormden Jolien Verbeke, Laura Hondeghem en Noor Van Laere-De Wilde een stevig blok, waarop Latem geen antwoord vond.”

“Uiteraard zijn we zeer tevreden met onze plaats bovenaan het klassement. Er staan nog wel een aantal sterke ploeg in de reeks en die kunnen het ons nog moeilijk maken. Toch denk ik dat top vier haalbaar moet zijn. We hebben een sterke ploeg met een mooie mix van ervaren speelsters en jonge talenten. Dat zorgt op het plein voor mooi voetbal en tevens een plek waar jonge speelsters nog veel kunnen bijleren. Toekomstgericht hopen we verder te kunnen blijven bouwen aan een ploeg waar meisjes van uit onze jeugd kunnen doorgroeien. Bovendien zet ons club zich ook in om in de scholen het meisjesvoetbal te promoten.”

Voetbal – 3de provinciale (V) – VKS Hamme-Zogge