Panters Baasrode is sterk aan het seizoen begonnen. De voorbije speeldag namen ze het buitenshuis op tegen Tienen. Na een spannende partij won Panters met 66-68. Volgende week krijgt Baasrode het bezoek van Miners Beringen, dat na zeven speeldagen, vrede moet nemen met twee overwinningen.

Coach Nils Moortgat (BBC Panters Baasrode A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het was inderdaad een enorm spannende match, die we naar mijn gevoel toch wel verdiend gewonnen hebben” aldus een tevreden coach Nils Moortgat. “Tegenover Tienen dat over een sterke offensieve ploeg beschikt hebben wij, als team, een sterke defensieve prestatie neergezet. Bij de rust stonden we, dankzij ons goed offensief teamspel en de juiste defensieve intensiteit, tien punten voor.”

“Na de rust verliep het op aanvallend vlak wat moeizamer, maar we zijn als team sterk blijven verdedigen. In het vierde quarter is Tienen tot tweemaal toe op voorsprong gekomen, maar daartegenover hebben we heel wat mentale weerbaarheid getoond. In een spannend slot konden we de thuisploeg correct afstoppen, waardoor we de drie punten konden meenemen naar Baasrode.”

“Onze volgende match is thuis tegen Beringen, die voorlaatste staan. We mogen hen alleszins niet onderschatten. Het is een ploeg dat correct basketbal wil spelen en veel probeert te creëren uit Pick & Roll. Wat ons betreft willen we de goede flow waar we inzitten verder zetten. We gaan er dan ook alles aan doen om de zege thuis te houden, zodat we kunnen blijven meedraaien aan de top van het klassement.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode