Onderaan in het klassement speelden VK Tielrode en H. Sint-Pauwels 0-0 gelijk. Volgende week maken de groen/witten de korte verplaatsing naar leider Blauw Wit Temse.

Joachim Meersman (VK Tielrode). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer

“De thuiswedstrijd tegen Sint-Pauwels was er eentje die we graag hadden gewonnen” aldus Joachim Meersman. “Op die manier hadden we aanstaande zondag met een positief gevoel naar Blauw Wit kunnen trekken. Dat was ook ideaal geweest om zo de winterstop in te duiken. Helaas zijn we blijven steken op een punt, maar er zat meer in. Positief was wel dat na het verlies tegen Lokeren-Temse de motivatie en vechtlust terug aanwezig was om de drie punten thuis te houden. Sint-Pauwels was een tegenstander die we zouden moeten aankunnen.”

“De eerste helft verliep redelijk gelijk opgaand, met veel strijd en goede wil langs beide kanten. Er vielen voor beide ploegen kansen te noteren, al waren de echt grote kansen vooral voor ons, helaas lieten we ze onbenut. De tweede helft leken we naar ons toe te trekken, maar het geluk stond niet aan onze kant. Zo was er, na de redding van de keeper, een schot op de lat en vielen er nog een aantal kansen die hun weg naar de netten niet vonden.”

“De competitie verloopt tot nu toe met ups en downs, al merk je dat er veel potentieel in deze groep zit. Als alles op zijn plaats wil vallen, dan denk ik dat de terugronde heel wat positiefs met zich kan meebrengen. En dat zowel op het vlak van het spel als op het vlak van de resultaten. Dit is sowieso een seizoen van de heropbouw van de ploeg. We zitten op de goede weg. Het geloof vanuit de club, de supporters en de spelersgroep is groot, zeker als we deze groep bij elkaar kunnen houden en verder kunnen bouwen. Ik ben alleszins heel blij dat ik dat als ancien mee kan ondersteunen en Tielrode terug kan helpen naar het voetbal van weleer.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – VK Tielrode