In eerste provinciale dames voert na acht wedstrijden BC Sint-Niklase Condors het klassement aan. De nummers twee, Kluisbergen en Jeugd Gentson, staan inmiddels op vier punten. De voorbije speeldag wonnen de Klaasjes met 62-59 van BBC Wildcats Gavere.

Logo BC Sint-Niklase Condors. Copyright: RV.

“Het was een wedstrijd op het scherp van de snee, waar wij uiteindelijk aan het langste eind trokken. Beide ploegen waren sterk aan elkaar gewaagd, waardoor het een spannende wedstrijd was. In het derde quart liep Gavere zelfs tien punten uit. We hebben dan onze verdediging aangescherpt, wat enkele fastbreaks opleverde. Met enkele driepunters konden we uiteindelijk drie punten uitlopen. Gelukkig voor ons draaide op de laatste seconde hun driepunt shot uit de ring.”

“Volgende week spelen we tegen Jeugd Gentson. Thuis hebben we van hen gewonnen, bij hen hebben we voor de beker verloren. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er alweer een spannende wedstrijd van te maken.”

“We zouden graag de eerste seizoenshelft bij de eerste vier eindigen. Zo kunnen we dan in de tweede seizoenshelft in de top acht spelen, want dan komen we uit tegen de eerste vier van de andere reeks. Het is momenteel moeilijk om de ploegen in de andere reeks in te schatten, het kan dus alle kanten uit. We zien wel hoever we geraken, al zou meespelen voor een top drie plaats wel leuk zijn.”

Basketbal – 1ste provinciale (V) – BC Sint-Niklase Condors dames