Vorig weekend won Basics Melsele A met 74-68 van Kontich Wolves, waardoor de Melselenaars netjes op de tweede plaats staan, met evenveel punten als leider Croonen Lommel. Als laatste wedstrijd van dit kalenderjaar maken ze zaterdagavond de verplaatsing naar Neufchâteau.

Jens Bouckaert (BBC Basics Melsele A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Zoals verwacht was de wedstrijd tegen Kontich Wolves vrij moeilijk, al behielden we wel de controle over het gebeuren” aldus Jens Bouckaert. “Naar het einde toe hebben we nog een mooie eindspurt gedaan en dat bleek genoeg om de zege te pakken.”

“Indien we als ploeg op niveau spelen dan maken we tegen Neufchâteau zeker kans op de overwinning. Ik verwacht mij wel aan een beladen wedstrijd, want ingeval van winst zijn we quasi zeker van een plek bij de beste acht. Eén van de uitdagers voor die plek is echter Neufchâteau. We gaan er dan ook alles aan doen om de winst op zak te steken.”

“Op zich is de competitie voor ons, tot nu toe, vrij positief verlopen. Enerzijds hebben we tegen lager gerangschikte ploeg geen steken laten vallen. Anderzijds hebben we twee keer een mogelijke winst laten liggen en dat tegen ploegen waar je de resultaten van meeneemt naar de volgende ronde. Ons doel is dan ook om nog zoveel mogelijk punten te pakken in de nog resterende wedstrijden.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele