Zondag won SV Blauw Wit met 0-6 van SKL Doorslaar B en kroont zich hierdoor tot herfstkampioen. Het telt na vijftien wedstrijden twee punten meer dan HRS Haasdonk B. Wie SV Blauw Wit voor de winterstop nog aan het werk wil zien kan dit nu zondag, waar ze het in eigen huis opnemen tegen SK Wachtebeke. Dit leek ons het moment om even een babbel op te zetten met Margino De Kerf.

SV Blauw-Wit Temse.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het vorig seizoen en het huidig seizoen geven een ongelofelijke voldoening” klinkt het bij Margino De Kerf. “We wisten vorig seizoen dat we een goed team bij elkaar gebracht hadden, maar dat we tachtig punten gingen halen dat had niemand verwacht. We hebben de basis van de kern van vorig seizoen behouden, daarnaast hebben we ervaren krachten  als John Agbo, Mathias Van Hoyweghen en Mathias Vermeire aangetrokken. Deze hebben we dan aangevuld met enkele jongeren.”

“Bij aanvang van het seizoen was het onze ambitie om top zes te spelen en eventueel mee te dingen voor een eindrondeticket. Het is uiteraard zeer onverwacht dat we nu opnieuw aan kop staan. Tot voor kort stonden we zeven punten achter leider Haasdonk B. Nu staan we twee punten voor hen en vier punten op Robur. Het is zowel voor de spelers, de staf, de supporters, maar vooral voor ons bestuur een leuke verrassing. Ik denk wel dat het bestuur zich op de borst mag kloppen voor het voortreffelijke werk dat zij leveren. Alles loopt in goede banen en alle neuzen wijzen in de goede richting. Dit kan ik enkel maar toejuichen.”

“We zijn inderdaad ambitieus, dat is geen geheim. Ik heb het liever over realistisch ambitieus. Van bij aanvang was het ons plan om binnen de vijf jaar in tweede provinciale te spelen. Als het wat meezit zou het al na drie jaar kunnen zijn. Indien we dit jaar niet promoveren dan is dat zeker geen mislukking. We zijn al heel tevreden met datgene dat tot hiertoe al is gerealiseerd. We hebben een duidelijke toekomstvisie en dat is tweede provinciale. Het zou reuze zijn om te kunnen meedraaien in een Waas getinte reeks. Hoger dan tweede lijkt mij niet realistisch, dan worden de spelerslonen echt te hoog en dat in hogere reeksen waar de streekploegen dun bezaaid zijn.”

“Meer toeschouwers zullen er niet komen op dat niveau en meer eters voor onze footlunches kunnen er niet meer bij. Zeg uiteraard nooit nooit natuurlijk, maar we willen vooral een gezonde club blijven en niet boven onze stand leven. Buiten het sportieve is voor ons het belangrijkste aspect de beleving. Dit staat voor ons voor, tijdens en na de wedstrijd voorop. Zonder sponsors, zonder footlunches en zonder onze supporters is er geen voetbal mogelijk. Ik wil de mensen die telkens aanwezig zijn danken, zij zijn een enorme steun.’

“Wat het jeugdvoetbal betreft zijn er tussen de Voetbalacademie Temse, SV Blauw Wit en het gemeentebestuur duidelijke afspraken gemaakt. Zo kunnen jeugdspelers van de Voetbalacademie wel doorschuiven naar onze reserven en misschien doorgroeien naar het eerste elftal. De Voetbalacademie ambieert geen reserveploeg of eerste elftal, dit lijken mij op zich goede afspraken.”

“Wat wel kan in de nabije toekomst is het opstarten van een damesploeg, de eerste stappen daarvoor zijn trouwens gezet. Hopelijk slaat dit aan, want er zijn nogal wat damesploegen in de buurt actief. Temse heeft er tot nu toe geen, vandaar onze insteek. Als dit lukt dan draagt dit opnieuw bij tot de beleving in de club. Het damesvoetbal zit alvast in de lift in ons land.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SV Blauw Wit Temse