Na de 1-3 overwinning op het veld van Svelta Melsele B staat VKS Hamme-Zogge op de derde plaats. Zij kunnen zich stilaan opmaken voor de clash tegen het nummer twee, FC Moerbeke.

Coach Wannes Anrys (VKS Hamme-Zogge). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik denk dat de neutrale supporter een fijne wedstrijd gezien heeft tussen twee goed voetballende ploegen” blikt Wannes Anrys terug. “De eerste helft waren wij meer in balbezit, zonder echt gevaarlijk te zijn. Na de rust kwam Melsele knap op voorsprong door een foutje achterin bij ons. Gelukkig hebben we het nog kunnen omdraaien.”

“Ik vind dat deze wedstrijd de vertaling is van de maturiteit die de laatste weken voor de jaarwisseling in de groep is gekomen. Ik voel een bepaald vertrouwen, een bepaalde rust die we bij het begin van het seizoen nog niet hadden. Voor de wedstrijd heb ik tegen de spelers gezegd dat we voor vijf wedstrijden staan waarna we zullen weten waar we staan en wat het doel nog wordt dit seizoen.”

“Moerbeke is de volgende affiche daarin. Ik zie een erg gretige groep die er vol wil voor gaan. We zien wel waar het schip strandt. Ik breek daarbij graag een lans voor gasten als Bjarte De Bruyne, Jari De Wilde, Yelle Windey, Gilles De Keuninck en ik vergeet er ongetwijfeld nog een paar. Dit zijn jongens die elke training opnieuw voor scherpte zorgen, bijna niets missen en toch geduldig moeten wachten op speelminuten. Zij moeten zelfs soms knokken voor het laatste plaatsje op de bank. Het is door die ingesteldheid dat we als groep zover staan. Als coach is het een plezier om met zulk een gasten te werken, hopelijk wordt dit aan het einde van het seizoen beloond.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – VKS Hamme Zogge