VKS Hamme-Zogge moest tegen Rupelmonde tot in de blessuretijd wachten om de drie punten thuis te houden. De thuisploeg kwam vrij vroeg via Khaled Oulichki, van op de stip, 1-0 voor. Een kwartier later wisten de bezoekers, eveneens met een penalty, langszij te komen. Rond het halfuur werd het zelfs 1-2. Op een kwartier voor tijd maakte de ingevallen Keith Baert de 2-2, waarna in de slotfase van de wedstrijd het 3-2 werd langs Anas Sens.

Anas Sens (VKS Hamme-Zogge).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De eerste match na de winterstop moet men er altijd terug een beetje inkomen” aldus Anas Sens. “Bijgevolg hadden we ons dan ook aan een moeilijke match verwacht. We hadden de intentie om Rupelmonde van bij het eerste fluitsignaal bij de keel te grijpen. Dat leek aanvankelijk ook te lukken, want na een minuut kwamen we al op voorsprong, na een terecht toegekend strafschop.”

“We slaagden er niet in om deze uitstekende start door te trekken, met als gevolg dat Rupelmonde opnieuw in de match kwam. Rond het kwartier kregen zij een, in mijn ogen, discutabele penalty. Hierdoor kwamen ze terug op gelijke hoogte. Na een rommelige fase in onze zestienmeter kwam Rupelmonde zelfs op voorsprong. Dit was meteen ook de ruststand.”

“In de tweede helft hebben we Rupelmonde weggedrukt in hun eigen zestienmeter. Aanvankelijk leek het ons niet te lukken om de gelijkmaker te scoren. Het doelkader heeft de bezoekers meermaals rechtgehouden, tot Keith Baert een doorsteekpas in één tijd voorbij de Rupelmondse doelman kon schieten.”

“We zijn daarna de druk blijven aanhouden en uiteindelijk viel in blessuretijd de verlossing. Dit gebeurde nadat we eerst het doelkader troffen en daarna een kopbal nog net van de lijn gekeerd werd. Uiteindelijk viel de bal voor mijn voeten, waarna ik hem maar in doel moest leggen. We hebben er hard voor moeten knokken, maar het is uiteindelijk toch wel een meer dan terechte overwinning geworden.”

“Volgende week tegen Bosdam Beveren verwacht ik mij opnieuw aan een moeilijke match. Uiteraard gaan ze er alles aan doen om ons punten af te pakken. We gaan de komende week dan ook scherp trainen, zodat we terug naar ons beste niveau van voor de winterstop kunnen groeien.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – VKS Hamme Zogge