Dat in voetbal elke match moet gespeeld worden is het voorbije weekend nog maar eens bewezen. Hekkensluiter KV Sint-Gillis is er zaterdagavond ingeslaagd om een punt te pakken op het veld van KFC Vrasene. De wedstrijd eindigde op een doelpuntloos gelijkspel. Het wordt uitkijken of ze volgend weekend in eigen huis die lijn kunnen doortrekken tegen FC Moerbeke.

Coach Hans Canipel (KV Sint-Gillis-D.).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De ganse wedstrijd door ging het initiatief uit van Vrasene” klinkt het bij T1 Hans Canipel. “Zelf gingen we uit van een strakke, compacte organisatie. In de eerste 45 minuten waren de kansen eerder schaars en verdeeld over beide teams.”

“In de tweede helft heeft leider Vrasene wel een aantal kansen gecreëerd, maar ze konden niet scoren. Naar het einde van de wedstrijd toe werd het wel bitsiger en claimde de thuisploeg een strafschop. Op karakter zijn we erin geslaagd om een felbevochten punt uit de brand te slepen.”

“In deze reeks is elke wedstrijd boeiend, maar ook moeilijk. Met FC Moerbeke treffen we volgende week zondag een sterke neofiet in tweede provinciale C.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – KV Sint-Gillis