Met doelpunten van Anouk Vervaet, Jelien De Laet en Femke Van Britsom wonnen de dames van Svelta Melsele A, op het veld van Kontich met 0-3. Hierdoor nestelen ze zich, na twaalf wedstrijden, in de buik van het klassement. Komend weekend krijgen ze het bezoek van leider Yellow Red KV Mechelen B, die nog geen enkele wedstrijd hebben verloren.

Jelien De Laet (Svelta Melsele dames A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Van bij aanvang van de wedstrijd hebben we geprobeerd om op de juiste momenten druk te zetten” aldus Jelien De Laet. “In het eerste kwartier lukte dit vrij aardig, het grootste deel van de eerste 45 minuten speelden we trouwens op de helft van de tegenpartij. Niettegenstaande onze hoge druk zocht de thuisploeg toch iets gretiger naar een doelpunt dan wij. In de zone van de waarheid waren we niet altijd bij de pinken, het gevolg was een 0-0 ruststand.”

 “We wisten wat er ons na de rust te doen stond, toch begonnen we wat aarzelend aan de tweede helft. De opdracht was om de druk hoog te houden en de bal vlot rond te spelen. We hebben gedaan wat gevraagd was, wat ervoor zorgde dat er opnieuw voornamelijk op de speelhelft van de tegenpartij gespeeld werd.”

“Rond het uur konden we dan toch de openingstreffer scoren. Vanaf dan waren we vertrokken want nog geen vijf minuten later hing de tweede goal al tegen de netten. We zijn daarna attent gebleven en hebben ook meer gretigheid getoond. Uit één van onze daaropvolgende acties werd het uiteindelijk 0-3. Positief is ook dat de nul op het bord gebleven is.”

“Ik kijk dan ook met een goed gevoel terug op de wedstrijd tegen Kontich. Na de winterstop zijn we met veel gretigheid aan de voorbereiding van de tweede seizoenshelft begonnen. Deze goede mentaliteit hebben we zaterdag op Kontich ook gezien. Daarnaast is het natuurlijk ook zeer fijn om, bij de start van dit nieuwe jaar, de drie punten te kunnen meenemen naar Melsele.”

“Met de komst van YR Mechelen denk ik dat we ons mogen verwachten aan een ploeg die zijn leiderspositie nog wil versterken. Dit zal ongetwijfeld gepaard gaan met veel gretigheid en de wil om te winnen. Ik hoop dat we de positieve flow van de voorbije trainingsweken en het resultaat van de match tegen Kontich kunnen doortrekken. Je mag er zeker van zijn dat we er vol voor gaan om de drie punten in Melsele te houden.

Voetbal –Interprov. B (V) – Svelta Melsele dames A