HK Waasmunster blijft het schitterend doen dit seizoen. De voorbije speeldag wonnen ze van rechtstreeks concurrent Evergem Gent en voeren terecht het klassement aan in de Liga 1 reeks van het handbal.

Coach Jo Bytebier samen met zijn manschappen van HK Waasmunster. Foto: RV.

“Na een geweldige reeks van overwinningen eind vorig jaar, zijn we na de jaarwisseling opnieuw goed uit de startblokken geschoten” aldus een fiere coach Jo Bytebier. “Na een toch wel intensieve minivoorbereiding zijn er inmiddels drie wedstrijden gespeeld. En we zijn 2023 begonnen zoals we 2022 beëindigd hadden en dit met fysiek en snel handbal.”

“We speelden reeds tegen Atomix, Izegem en afgelopen weekend ook tegen mede titelkandidaat Evergem Gent. Ook deze laatste moest eraan geloven, want door een zeer sterke collectieve prestatie wisten we ook daar de overwinning te behalen met een score van 37-42. Op voorhand hadden we een aantal tactische zaken besproken en deze werden door de ganse ploeg keurig uitgevoerd. Dit kon doordat we wisten hoe de Gentenaars gingen spelen, we waren er ook vrij zeker van dat er veel goals zouden vallen. Het was dan ook de bedoeling om met deze situatie te kunnen omgaan. We hebben direct de wedstrijd in handen genomen en elke tactische aanpassing van de thuisploeg werd door ons onmiddellijk gecounterd.”

“Je ziet elke week de groep groeien op alle vlakken, uiteraard weten we dat de weg naar de titel nog lang is. In deze reeks zijn geen makkelijke wedstrijden, het zijn stuk voor stuk moeilijke matchen. Komend weekend is het een rustweekend, daarna volgen nog zware kleppers zoals Sasja, Eeklo en Kortessem.”

“Voor nieuwjaar was onze kern wat dunner, wat te maken had met enkele geblesseerden die rust kregen. Zij hebben inmiddels kunnen recupereren. De ploeg en de club zijn alleszins klaar om een stap hoger te zetten. Je merkt ook aan de groep dat ze groeien en er keihard voor werken. Ze zijn mentaal sterker geworden en spelen op een volwassen manier. Uiteraard zijn er nog werkpunten, maar dat wordt aangepakt.”

Handbal – Liga 1 (M) – HK Waasmunster