In tweede nationale van het herenhandbal won HK Waasmunster het voorbije weekend met 24-26 van Union Beynoise. Deze zege leverde hen een plaatsje op in de play-offs. Komend weekend zijn ze vrij en kunnen dan de batterijen opladen.

De heren van HK Waasmunster samen met de supporters. Foto: RV.

“Het was het voorbije weekend een sleutelmoment voor ons team” aldus Jo Bytebier. “Het kwam er op aan om het laatste ticket voor de play-offs te bemachtigen, zo niet werden het de play downs.”

“We hadden het play offticket niet meer in eigen handen, dit kwam doordat we enkele wedstrijden hadden verloren die we altijd hadden moeten winnen. Hierdoor moesten we in de eerste plaats zelf onze wedstrijd winnen tegen Beyne en bovendien moest Merksem minstens één punt laten liggen op Visé. Deze laatsten hadden hun vier vorige wedstrijden gewonnen, waardoor we stiekem hoopten op het ideale scenario.”

“De focus kwam in de eerste plaats op onze eigen wedstrijd te liggen. De match begin vrij chaotisch. In verdediging deed iedereen zijn werk, maar in verdediging verkwanselden we ene open kans na de andere. Het gevolg was dat het na twaalf minuten maar 2-2 stond. Na enkele wissels en een time-out schoot men plots wakker. We hebben dan een kloof gemaakt, die we wisten vol te houden tot aan de rust.”

“In de eerste tien minuten van de tweede helft werden de kansen optimaal benut. Daarna sputterde het terug en groeide de thuisploeg in de wedstrijd. Na nog een time-out kwam de rust terug in de ploeg en werden we terug de betere ploeg. Het was tot aan het einde een thriller, die gelukkig beloond werd.”

“Deze groep, maar ook de club, verdienen het om de play-offs te halen. Het team heeft bewezen dat ze daar thuis horen. Stilaan kunnen we beginnen bouwen naar komend seizoen toe. Niets moet, alles mag.”

Handbal – 2de nationale (M) – HK Waasmunster