De topper tussen leider SK Vlierzele en FC Baasrode werd niet alleen gekenmerkt door veel doelpunten (4-4), maar ook door de vele kaarten die getrokken werden. Bovendien werden ook nog eens vier strafschoppen gefloten, netjes verdeeld over beide ploegen.

Logo KFC Baasrode (RV).

“Dit was een wedstrijd waar de ref de hoofdrol heeft opgeëist” luidt het bij Geoffrey Heirman. ”Na enkele minuten kregen we een strafschop, die er eerlijk gezegd geen was. Kort daarop volgde terecht een tweede strafschop voor handspel. Ook de wind speelde zijn rol en met de tegenwind kwamen we onder druk te staan. Gelukkig hield onze organisatie stand. Net voor de rust kreeg Vlierzele twee mooie kansen en als compensatie een onterechte strafschop.”

“Na de rust zijn we scherp uit de kleedkamers gekomen en maakten de 1-3 met een mooie goal van Bonduelle. De thuisploeg kwam, vooral met lange ballen, af en toe gevaarlijk opzetten wat leidde tot de 2-3. Met nog tien minuten te gaan maakten we op tien minuten voor het einde de 2-4. Iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was, tot de ref opnieuw een onterechte strafschop floot voor Vlierzele. Bovendien waaide in de slotminuut een verlengde inworp binnen en was het 4-4.”

“Het was ongetwijfeld een spektakelmatch waarbij we twee zure en dure punten laten liggen. Op zich heerste er na afloop verslagenheid omdat we zowel thuis als uit de drie punten verdienden tegen Vlierzele, onze enige concurrent. Maar goed dat is voetbal zeker, we kunnen dit wel een plaatsje geven want wij zijn ‘Bostroe’ en zijn en blijven één familie.”

“Volgend week spelen we tegen Koboz, wat op  zich geen probleem mag zijn al missen we wel vijf spelers. Dit is ondermeer het gevolg van de vele kaarten die op Vlierzele getrokken werden. Het was wel een heel potige wedstrijd waar, in plaats van gele, meer rode kaarten hadden kunnen vallen. Ik begrijp dat het als ref moeilijk is als je alleen staat maar het was echt niet goed. Uiteraard moeten we ook de hand in eigen boezem durven steken. Het geluk zat dit seizoen, op belangrijke momenten, duidelijk niet aan onze kant.”

Voetbal – 4de provinciale D (M) – FC Baasrode