De dames van VC Nidak hebben een druk weekend achter de rug. Zaterdag moesten ze in de competitiewedstrijd tegen Volley Heist de duimen leggen. Zondag moesten ze aan de bak tegen streekgenoot AVO Asterix B, voor de Beker Trofee Walrave. In deze partij trok het team van Ivo De Mulder aan het langste eind.

Coach Ivo De Mulder (VC Nidak). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het was inderdaad, met twee wedstrijden, een druk weekend” stelt Ivo De Mulder. “Bovendien hadden een aantal speelsters die licht geblesseerd waren. We hebben dan de keuze gemaakt om deze geblesseerde speelsters zaterdag te laten rusten. Hierdoor waren we zaterdag niet op volle sterkte en hebben we ook niet onze beste prestatie afgeleverd. Het gevolg was een nederlaag tegen een goed spelend Volley Heist.”

“Zondag hebben we tegen AVO Asterix B gedaan wat we moesten doen” gaat Ivo De Mulder verder. “Zonder veel franjes hebben we een 3-0 overwinning behaald en ons geplaatst voor de finale.”

“Volgend weekend zal het ongetwijfeld een zware dobber worden tegen een sterk Torhout. Zij staan niet voor niks afgescheiden op de tweede plaats. Een paar weken geleden was het close, toen hebben we thuis met 2-3 verloren. Je kan er van op aan dat we zondag er alles gaan aan doen om Torhout opnieuw puntjes af te snoepen.”

Volleybal – 2de nationale(V) – Nidak Nieuwkerken