Bovenaan in het klassement blijft het, op zes speeldagen voor het einde van de competitie, razend spannend. Door het 0-0 gelijkspel op Mariakerke ziet KSK Beveren, in de rangschikking, St. Denijs en Borsbeke opnieuw over hen wippen. Aanstaande zaterdag nemen de mannen van Kristof Smet het in eigen huis op tegen Vlaamse Ardennen.

Coach Kristof Smet (KSK Beveren). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Zaterdag hebben we op Mariakerke inderdaad twee punten laten liggen” luidt het bij Kristof Smet. “We zijn niet goed aan de eerste helft begonnen, het liep niet zoals we hadden vooropgesteld. Onze tweede helft was beter met een reeks kansen, die jammer genoeg niet binnengingen of gepakt worden door de thuisdoelman. Een wedstrijd duurt natuurlijk negentig minuten en je moet er van bij het begin vol voor gaan. Dat was tegen Mariakerke niet het geval.”

“Zaterdagavond spelen we thuis tegen Vlaamse Ardennen, hier hebben we opnieuw een kans om alles terug goed aan te pakken. Iedereen moet gedurende negentig minuten met volle overgave en passie de wedstrijd uitspelen. Vlaamse Ardennen heeft misschien een wisselvallig seizoen, toch doen we er goed aan om hen niet te onderschatten.”

“We zijn aan een goed seizoen bezig. Bij het begin van de competitie zeiden we dat ons handhaven en een rustig seizoen spelen ons doel was. We staan nu bovenaan en dan is het ook logisch dat je meer wilt en er zit ook meer in. Dit gaan we als team, elke week opnieuw, moeten tonen. De weg naar de titel ligt nog open voor meerdere teams, maar we gaan er zeker voor knokken.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren