Het voorbije weekend organiseerde KT Rust Roest een recreatornooi toesteltunen voor jongens en meisjes, in de leeftijdscategorie tussen negen en zeventien jaar. Maar liefst 700 jonge gymnasten vonden de weg naar Sporthal Temsica.

Sfeerbeeld van het tornooi van KT Rust Roest Sint-Niklaas/Temse. Foto: RV.

“Het was een zeer heftig en vermoeiend weekend, maar oh zo geslaagd” blikt Katrijn De Gendt tevreden terug. “Onze eigen gymnastjes hadden vooraf enorm veel zenuwen, want het was voor het eerst dat ze een wedstrijd toestelturnen hadden in hun thuisgemeente. Voorafgaand is er dan ook heel wat extra werk geleverd op training, maar dat was bij de andere clubs in Vlaanderen niet anders.”

“Jammer genoeg zijn er niet zoveel clubs die een dergelijke organisatie aandurven of aankunnen. Het gevolg is dat er slechts een beperkt aantal wedstrijden zijn voor deze jongens en meisjes. Op die weinige wedstrijden moeten ze zich dan ook bewijzen.”

“Er schreven zich 699, om geen 700 te zijn, gymnasten in. Dat is meteen het bewijs dat gymnastiek een sport is die goed in de markt ligt. Dat merken we trouwens ook aan het aantal inschrijvingen bij onze eigen club. We geven op een verantwoorde manier training en geven elk kind waar het recht op heeft.”

“Dit tornooi was gericht op gymnasten die maximaal 4,5 uur per week trainen, maar die graag af en toe eens aan een wedstrijd willen meedoen. We hebben dit georganiseerd om onze eigen gymnasten de gelegenheid te geven om eens een thuiswedstrijd te turnen. We hebben dit seizoen al veel geïnvesteerd, het is dan ook fijn om op die manier wat geld in het laatje te brengen.”

“De gymnasten onder de 12 jaar hebben allemaal een medaille gekregen. Boven de 12 jaar is er een ranking opgesteld en kregen de eerste drie, zowel allround als per toestel, een medaille. De vier toestellen bij de meisjes waren: balk, damesbrug, grond en sprong. Voor de jongens waren dit: rek, herenbrug, grond en sprong.”

“Zoals ik al zei was het een zeer vermoeiend weekend, maar wanneer je de blije gezichtjes ziet van al die gymnastjes dan waren deze inspanningen absoluut de moeite waard. De geleverde inspanningen werden met veel plezier gedaan.”

Recreatornooi toestelturnen