Na winst tegen directe concurrent BBC Bazel hoopt men bij BBC Grembergen om ook tegen BBC Wasocub Waasmunster aan het langste eind te trekken. We hadden hierover een gesprek met coach Kevin Verhofstadt, die sedert de jaarwisseling de sportieve lijnen uittekent bij BBC Grembergen.

Kevin Verhofstadt (BBC Grembergen). Foto: RV.

“We deden vorig weekend in de strijd voor het behoud een goede zaak” aldus Kevin Verhofstadt. “De zege tegen rechtstreeks concurrent Bazel was absoluut belangrijk. In de eerste helft via Coosemans en vooral in de tweede periode via Rotthiers toonden we ons sneller en efficiënter, waardoor we afstand konden nemen van Bazel. Ons gameplan, waarbij we ons defensief hebben gefocust op Maes, heeft perfect gewerkt tot in de laatste minuten. Toen was voor Bazel het kalf al lang verdronken.”

“De nieuwe speelstijl heeft enige aanpassing gevraagd, maar stilaan begint die zijn vruchten af te werpen. Het jammere is wel dat we nog te wisselvallig spelen. De coachwissel heeft duidelijk enige aanpassing gevergd, maar hoe dan ook blijft het behoud ons doel. Met z’n allen gaan we er alles aan doen om dit doel te bereiken.”

“Komend weekend wacht ons de moeilijke verplaatsing naar de buren van Waasmunster. We gaan daar voluit gaan, we schrikken daar zeker niet van terug. Op zich is Wasocub de sterkere ploeg, maar elke wedstrijd moet gespeeld worden.”

Basketbal – 3de provinciale (M) – BBC Grembergen