Vamos A pakte in de Bazelse sporthal, op Paasmaandag de Beker Trofee Walraeve. Dit deden ze nadat ze hun opponenten van Denderhoutem met 0-3 hadden verslagen. In de competitie lijken ze, op twee wedstrijden voor het einde, af te stevenen op de titel.

Coach Jiri Vermeulen (Vamos Stekene heren). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“In de bekerfinale troffen we met Denderhoutem een ploeg aan die in de competitie weliswaar een reeks lager speelt, maar daar wel mooi in de top drie staat. Het was voor ons dus zaak om in elke set ons beste niveau boven te halen en dat was precies wat we deden. Hierdoor hielden we controle over de match en zag je bovendien aan onze kant van het net stressloos en bevrijd volleybal.”

“Met de juiste focus zag ik bij mijn spelers enorm veel spelvreugde en ook klasseflitsen van ondermeer Yves Kruyner als spelverdeler en Jesse Illegems als libero, om dan nog te zwijgen over de andere spelers in het aanvallende compartiment. Dat gaf een duidelijke en deugddoende 0-3 overwinning, met de bekerwinst als resultaat.”

“Ik wil toch ook even aanhalen dat ook onze Heren 2 en nog twee jeugdploegen winst afdwongen. Maar liefst vier van de vijf Oost-Vlaamse finales, waarin Vamos Stekene meedeed, werd door ons gewonnen. Dit is het resultaat van een goede clubwerking.”

“Wat de competitie betreft hebben we nog een leuke uitdaging voor de boeg. Met nog twee wedstrijden te gaan en vier punten voorsprong op Roeselare en Kortrijk willen we ook de titel pakken. Dit is een ambitie die in de loop van het jaar gegroeid is. Bij de start van de competitie was het doel een top drie plaats, maar de progressie die de groep heeft gemaakt doet ons nu van meer dromen.”

“Vanavond trekken we naar Zedelgem en uit de heenronde weten we dat we hard zullen moeten werken om punten te pakken. We gaan vooral mentale frisheid moeten tonen. In de heenronde hebben we thuis van hen verloren, dit vooral door teveel onnodige fouten. We kennen onze sterktes en gaan die zo goed mogelijk trachten uit te spelen.”

“De week nadien, op de laatste speeldag, treffen we Doornik en ook dat is geen te onderschatten tegenstander. Het klinkt cliché, maar we bekijken het stap na stap want dat heeft ons in deze competitie al heel wat opgeleverd. Maar nu eerst focussen op Zedelegem en nadien praten we wel verder over Doornik.”

Volleybal – 2de nationale A (M) – Vamos Stekene heren