In de derby tussen HRS Haasdonk A en FC Bosdam B opende Lotange Keita Ya’Ndongo Mag’Yesha al na drie minuten de score, op het halfuur maakte Maxence Van Acker er 2-0 van. Met nog twintig minuten te gaan scoorde Emma Caluwé het nummer drie. Het was Maxence Van Acker, die met haar tweede goal van de match, de 4-0 eindcijfers vastlegde. Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt de titel zo goed als binnen, aangezien ze voldoende hebben aan één punt om mathematisch zeker te zijn.

De dames van HRS Haasdonk. Foto: RV.

“Om zeker te zijn van de titel in tweede provinciale hadden we voor aanvang van de derby tegen Bosdam B nog vier punten nodig” stelt Maxence Van Acker. “Voor ons was dus de match tegen Bosdam belangrijk. De trainer had ons op scherp gezet en we begonnen dan ook met volle moed aan de wedstrijd.”

“In de aanvangsfase voelde je toch wel enige stress, maar door de snelle goal van Keita verminderde dat duidelijk. Dat nam niet weg dat we in de eerste helft niet echt in ons spel kwamen. De warmte zat daar toch ook wel voor iets tussen. Op een schitterende voorzet van Emma Caluwé kon ik de 2-0 binnentrappen. Ik was blij dat ik na een reeks blessures nog eens kon scoren en dan nog in zulk een belangrijke wedstrijd.”

“Na de rust kwamen we beter in ons spel en scoorden Emma Caluwé en ikzelf nog elk een doelpunt. Deze zege geeft ons alleszins vertrouwen voor onze volgende wedstrijd, in eigen huis, tegen Lokeren-Temse. Bij winst of gelijkspel zijn we kampioen. We geloven er sterk in dat we op eigen veld de titel kunnen pakken, maar uiteraard moet elke wedstrijd gespeeld worden.”

“Als ik terugblik op het seizoen dan is het zo dat het niet altijd vlotjes verlopen is. Er was enerzijds de trainerswissel en anderzijds hadden we te kampen met talrijke blessures. Dat neemt niet weg dat we op twee speeldagen voor het einde op de eerste plaats staan. Volgens mij is de sterkte van ons team dat we goed aan elkaar hangen en de sfeer binnen het team goed is. Ik ben heel trots dat we het als team zover gebracht hebben.”

Voetbal – 2de provinciale B (V) – HRS Haasdonk