In eerste provinciale was St. Denderleeuw niet opgewassen tegen de scoringsmachine van SK Berlare. Na twintig minuten opende Kenzo Rivera Armayones de score voor de thuisploeg. Daarna deden ook Tim De Schepper en Jens Vandenhende hun duit in het zakje, zodat gerust werd met een 3-0 stand. In de tweede helft voerden Ran De Coninck (2), Wout De Vleeschouwer en nogmaals Jens Vandenhende de score verder op, tot aan de 7-0 eindstand. Hierdoor staat Berlare, met nog wedstrijden tegen Haasdonk en Borsbeek, op de vijfde plaats.

Ran De Coninck (SK Berlare). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het is een zeer ruime, maar ook een verdiende overwinning geworden tegen Denderleeuw” klinkt het tevreden bij Ran De Coninck. “Dit deed enorm veel deugd. Van bij het eerste fluitsignaal zijn we met veel grinta aan de wedstrijd begonnen. Dit resulteerde direct in overwicht en leverde ons ook enkele kansen op. In tegenstelling tot heel wat andere thuismatchen vielen deze keer de doelpunten iets makkelijker. Dit zorgde ervoor dat we de rust ingingen met een 3-0 voorsprong.”

“In de aanvangsfase van de tweede helft hebben we eerder afgewacht en lieten we de bal aan Denderleeuw. Hierdoor waren we vooral in de tegenaanval gevaarlijk. Toen het 4-0 werd hebben we het gaspedaal nog eens stevig ingedrukt en zag je bij de bezoekers de kopjes naar beneden gaan. Zo werd het echt een gala-avond voor ons.”

“Als ik terugblik op ons seizoen vind ik dat we heel wat goede thuiswedstrijden hebben gespeeld, jammer genoeg leverde ons dat niet altijd het gewenste resultaat op. Op zich maakt de overwinning van het voorbije weekend toch heel veel goed.”

“We zijn nu ook zeker van deelname aan de eindronde en staan ook op een mooie plaats in het klassement. In de komende wedstrijden, tegen Haasdonk en Borsbeke, hebben we niets te verliezen. Dit zijn twee mooie matchen en bovendien willen we graag zo hoog mogelijk eindigen in het klassement.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – SK Berlare