KC Temse pakt na de titel in de zaalcompetitie, nu ook de titel in de veldcompetitie. Dit gebeurt voor het eerst in het bestaan van de club. De ex-scheepsbouwers wonnen het voorbije weekend op het veld van Vobako, waarna het feest kon beginnen.

KC Temse promoveert naar de hoogste afdeling. Foto: RV.

“We mogen terugblikken op een sterke prestatie tegen Vobako” aldus Robbe Catthoor. “Onze rebound was prima en ook onze verdediging stond goed, maar aanvankelijk was onze afwerking niet echt wat het moest zijn. Hierdoor waren we in de eerste helft aangewezen op achtervolgen. We hebben zeker niets cadeau gekregen van de thuisploeg. In de tweede helft vielen gelukkig de ballen iets beter, waardoor we over Vobako gingen en de match binnen haalden.”

“We hebben een gans jaar op een goed niveau gespeeld en promoveren terecht zowel op het veld als in de zaal. Als je zowel met de B-ploeg als met de A-ploeg kampioen speelt zowel op het veld als in de zaal dan ben je als club zeker en vast klaar om een stap hoger te zetten. We kijken er naar uit om volgend seizoen in de Topleague te spelen en daar het beste van onszelf te geven. Ik wil langs deze weg toch ook een welgemeende dank u wel zeggen tegen onze trainers Terence Claes, Jurgen Scheers en, Nico Crocket. Ons succes is zeker ook aan hen te danken.”

Korfbal –Promoleague A – KC Temse