Het voorbije weekend moest Scheldejeugd de duimen leggen tegen kampioen Oudenaarde. De wedstrijd eindigde met 66-59 cijfers. Scheldejeugd sluit hiermee het afgelopen seizoen af op de vijfde plaats, dit was meteen ook het afscheid van Mathias Vermeulen als coach. Die gaat volgend seizoen aan de slag als assistent bij Basics Melsele A en coach van het team in derde provinciale.

Mathias Vermeulen (Scheldejeugd Temse). Foto: RV.

“Ik vond het jammer dat we de laatste wedstrijd van het seizoen slechts over een beperkte kern van slechts zeven spelers konden beschikken” aldus coach Mathias Vermeulen. “Dit was meteen ook mijn laatste wedstrijd als coach van Scheldejeugd.”

“Het was onze ambitie om de play-offs te halen, in dat opzicht hebben we dus gefaald. Dat neemt niet weg dat we al bij al mogen tevreden zijn met het seizoen dat we gespeeld hebben. Er zijn ook geen promotie-ambities, op dat vlak is het dus ook geen ramp. Als die er wel zijn dan werk je bepaalde wedstrijden af met net iets meer motivatie. Mogelijks win je dan nog een extra match.”

“We eindigen nu met evenveel punten als Laarne, maar ten opzichte van ons staan zij positief. Op uitzondering van Oudenaarde stonden we tegen alle kandidaten voor een play-off plaats positief, maar ten opzichte van Laarne dus niet.”

“Ik ben enorm blij dat ik bij Scheldejeugd Temse de kans gekregen heb om te starten als coach. Ik heb die taak met plezier uitgevoerd. Het was op zich toch wel uitkijken hoe het zou lopen, aangezien ik met de jongens toch heb samengespeeld. Ik ben ervan overtuigd dat ze met Michiel Van Haver de ideale opvolger hebben, ik wens hen dan ook alle succes toe. Ik kijk positief terug, maar ga nu eerst genieten van een paar maanden rust. Het is een heel lang seizoen geweest, maar vond het zeer tof met bovendien een aantal leuke derby’s.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – Scheldejeugd Temse