Na het verlies tegen VSV Gent en de daaraan gekoppelde degradatie is de ontgoocheling enorm bij White Boys. Nadat ze zich vorig seizoen op de valreep konden redden, is het dit jaar niet gelukt. Heel wat spelers verlaten de Puitvoet en zoeken andere oorden op. Er zal dus moeten gebouwd worden aan een nieuw team om dan volgend seizoen te kunnen meedoen voor de prijzen in derde provinciale.

Tom De Cleen (VK White Boys). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik ben heel erg teleurgesteld en ik vrees dat dit nog wel even zal duren” klinkt het bij de aangeslagen Tom De Cleen. “Ik had dit bij de aanvang van het seizoen nooit verwacht. Ik ben sinds mijn vijf jaar met voetbal bezig en ik heb mij nog nooit zo teleurgesteld gevoeld als nu. Het is echt zonde voor de club.”

“Het klopt natuurlijk dat dit het tweede jaar op rij is dat we moesten vechten tegen de degradatie. Ergens wisten we het ook wel, maar ik wou heel graag die strijd aangaan en winnen. Dit is jammer genoeg niet gelukt. In de loop van de competitie hebben we getoond dat we onze voet naast goede tweedeprovincialers konden zetten. Jammer genoeg hebben we het laten afweten tegen ploegen die in onze buurt stonden. Kortom we hebben te weinig punten gepakt tegen onze rechtstreekse tegenstanders. Uiteraard kom je die ploegen ook tegen in de eindronde en daartegen hebben we het altijd moeilijk.”

“Het is juist dat er in de loop van het seizoen een aantal spelers gestopt zijn en dat we te maken hadden met tal van geblesseerden. Er zijn dan ook  nog spelers die volgend seizoen andere oorden op zoeken, maar ik moet zeggen dat het merendeel wel gestreden heeft om White Boys in tweede provinciale te houden.”

“Hopelijk kunnen we nu bouwen om volgend seizoen mee te doen voor de prijzen. White Boys is en blijft een mooie club, die het verdient om sportieve successen te boeken.”

“Dit is enorm pijnlijk, het is een zuur verlies” klinkt het bij Kjell Maes, die zwaar is aangedaan door het zware verdict. “Er is teveel gebeurd in de loop van het seizoen zelf, de match tegen VSV Gent was het orgelpunt van een dramatisch seizoen. Ik denk dat er een zevental spelers gestopt zijn doorheen het seizoen, bovendien gaven we tegen Gent totaal niet thuis. Het ontbrak niet zozeer aan inzet, eerder aan kwaliteit. Kortom er was dit seizoen en misschien ook vorig seizoen al, een gebrek aan kwaliteit om te kunnen meedraaien in tweede provinciale.”

Kjell Maes (VK White Boys). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Vorig seizoen konden we vaak rekenen op een flits van Arne Maes. Die werd niet vervangen en dat voelden we duidelijk. We deden nu Gent ook nog twee goals cadeau, pakken een rode kaart en geven dan nog een derde goal weg. Dit alles samen maakt dat we over gans het seizoen gezien misschien wel een terechte degradant zijn.”

“Het doet ontzettend veel pijn om op die manier afscheid te moeten nemen. Ik ben zeer ontgoocheld. Ik had gehoopt om na zes jaar door de grote poort te kunnen vertrekken. Ik degradeerde in mijn eerste seizoen met White Boys van tweede naar derde, dat gebeurt jammer genoeg nu ook in mijn laatste jaar. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat er volgend seizoen een ploeg staat die in derde provinciale kan meedingen voor de prijzen.”

Meer foto’s van de wedstrijd VK White Boys – VSV Gent zijn hier te vinden.

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – VK White Boys