Zoals bij heel wat spelers die vooraan in de dertig zijn kampt ook Nick Pieters met tal van blessures. Dit is meteen ook de reden waarom hij beslist heeft om er, op zijn 33ste, een punt achter te zetten.

Nick Pieters (KSK Beveren). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Voor mij is het voetbal begonnen toen ik op mijn vijf jaar aansloot bij KSK Hoboken” blikt Nick Pieters terug. “Na twee seizoenen is het dan richting Beerschot gegaan, dat na één seizoen Germinal Beerschot werd. Ik heb daar gespeeld tot bij de reserven.”

Na een eerst knieoperatie en in combinaties met mijn studies ben ik op mijn 19de overgestapt naar eerste provincialer KJV Kruibeke. Daar heb ik in acht jaar meer dan honderd competitiedoelpunten gescoord. Dat is toch wel iets waar ik trots op ben.”

“Toen heb ik ervoor gekozen om de overstap te maken naar KSK Beveren. Jammer genoeg heb ik in de zes seizoen voor Beveren nog drie operaties moeten ondergaan. Dit had te maken met mijn heup, enkel en opnieuw mijn knie. Hierdoor heb ik bijna drie jaar gemist. Ik had graag nog een aantal jaren verder gespeeld, maar de knie maakt dit spijtig genoeg onmogelijk.”

Nick Pieters (KSK Beveren). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Als ik terugblik dan is de trainer waar ik het meest van geleerd heb toch wel Marc Noë, de trainer bij de beloften van Beerschot. Ik heb tevens heel veel te danken aan de veel te vroeg overleden Luc Van de Perre, hij was mijn eerste coach bij Kruibeke.”

“Qua mooie herinneringen staan ongetwijfeld de titels met KSK Beveren op nummer één, kort gevolgd door de vele schitterende jaren bij KJV Kruibeke. Op dit moment heb ik nog geen plannen om actief te blijven in het voetbal. Ik wil nu alles even laten bezinken, we zien wel wat er nog op mijn pad komt.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren