BBC Grembergen neemt afscheid van de bijna 35-jarige Glenn Van Biesen. Voor hem is de cirkel rond. Alles begon bij BBC Grembergen en na passages bij Panters Baasrode en BBC Erembodegem keerde hij vorig seizoen terug naar Grembergen. Daar zet hij, na een basketballoopbaan van bijna 28 jaar, een punt achter zijn actieve carrière als speler.

Logo BBC Grembergen (RV).

“Als jongetje van zeven jaar ben ik beginnen basketbal spelen bij BBC Grembergen” blikt Glenn Van Biesen terug. “Daar heb ik de jeugdreeksen doorlopen en op 17-jarige groeide ik door tot de seniorenploegen. Naast de wedstrijden met de C-, de B en de A-ploeg stond ik om 9.00u paraat om alle jeugdwedstrijden als clubref in goede banen te leiden. Ik heb daarn een opleiding gevolgd en was ook drie jaar actief als officiële scheidsrechter . Dit alles in combinatie met de drukke agenda van enerzijds mijn eigen matchen en anderzijds deze van de jeugd.”

“Toen ik 24 jaar was heb ik de overstap gemaakt naar Panters Baasrode en het jaar nadien naar BBC Erembodegem, waar ik actief was tot mijn 34’ste. Ik ben terug naar mijn roots gekeerd voor een ‘last dance’ bij BBC Grembergen, de club waar het allemaal is begonnen.”

“Ik kan mij niet meer motiveren om tweemaal per week te gaan trainen, het is dan beter dat ik stop. De focus ligt nu meer op mijn professioneel leven en mijn gezin. Als het alleen wedstrijden zouden zijn, zou ik nog tien jaar kunnen verder doen. De cirkel is dus rond, ik had altijd gezegd dat ik terug ging naar Grembergen om daar te stoppen.”

“Ik ben altijd iemand geweest die sportief bezig was en ik zal dat ook in de toekomst blijven doen. Ik kijk nog welke uitdagingen er op mijn sportief pad komen. De vrijgekomen tijd is alleszins welgekomen om aan mijn gezin te besteden.”

“Als onze zoon in mijn voetsporen wil treden en starten met basketten dan zal ik hem zeker bijstaan, dat kan zowel op als naast het veld zijn. Of ik ooit trainer zal worden, is dus grotendeels afhankelijk van onze zoon.”

Basketbalbal – 3de provinciale (M) – BBC Grembergen