Het zit de Baasroodse kaatsclub in de hoogste afdeling de laatste weken niet echt mee. Mede door het uitvallen van achterman Adrien Roger is het behelpen bij de troepen van coach Danny Van Duysen. Een derbyzege tegen Kerksken zou welgekomen zijn.

Coach Danny Van Duysen (Baasrode VA) helpt zijn ploeg waar hij kan. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Momenteel zitten we in een negatieve dip door enkele redenen”, vertelt coach Van Duysen. “Zo zit achterman Adrien Roger met een schouderblessure. Sinds het seizoensbegin hindert deze blessure hem. Maar ondertussen is het al in die mate verergerd dat hij niet aan spelen toekomt en vooral rust moet nemen. Hoe lang dit nog zal duren is niet te voorspellen. Op langere termijn kunnen we dit natuurlijk niet opvangen en zal het moeilijk worden. Daarnaast hebben sommige spelers een vormdip. Gelukkig mogen we ons gelukkig prijzen dat Ese De Moor hier geen last van heeft. Dankzij zijn prestaties kunnen we ons nog een beetje handhaven in de top vier. Hopelijk komt er snel beterschap, vinden we de goede vorm en mogen we Adrien spoedig terug volledig in orde verwelkomen op het kaatsplein. Ondertussen speel ik zelf mee. Maar we houden ook rekening met hoe de wind zit bij het leveren. En desgevallend passen we ons aan.”

“Zondagnamiddag trekken we naar Kerksken, waar we er alles aan zullen doen om een positief resultaat neer te zetten. Dit zijn we verplicht aan onze supporters”, besluit Danny Van Duysen strijdvaardig.