De dames van Vamos zijn inmiddels ook gestart met de voorbereiding op de competitie. Het team zag met Delphine De Winne één speelster vertrekken, anderzijds haalden ze een drietal nieuwkomers binnen. Vamos dames 1 opent op 16 september het seizoen met de uitwedstrijd tegen Kalmthout, al moeten ze eerst nog aan de bak in de Beker van België.

Liselotte De Wael (Vamos dames 1). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Aan onze ploeg verandert er niet echt veel” aldus Liselotte De Wael. “De enige uitgaande transfer is deze van Delphine De Winne, die naar Bevo Roeselare B is. Zelf hebben we drie nieuwe speelsters aangetrokken. Op de spelverdeling hebben we Teun Bracke binnengehaald, zij komt net als Elise Van Cleemput over van VDK B. Elise komt ons versterken op de hoekpositie. De derde inkomende transfer is deze van Henrieke Vanrobaeys, zij werd aangetrokken voor de middenpositie. Zij maakt de overstap van VKT Torhout. Hierdoor hebben we voor het komende seizoen een volledige kern van veertien speelsters.”

“We zijn een goeie week geleden begonnen met trainen en hebben al een oefenwedstrijd gespeeld tegen VC Tesla Lint. Niettegenstaande we nog maar pas aan het trainen zijn is basisniveau zeker niet slecht. Er wordt heel hard getraind en we proberen ons klaar te stomen tegen de start van het komend seizoen.”

“In onze openingswedstrijd spelen we inderdaad tegen Kalmthout. Dit is, in mijn ogen, zeker geen makkelijke wedstrijd om de competitie mee te beginnen. Kalmthout komt namelijk, na een jaar in Liga A, terug naar eerste nationale. Ik merk dat de ploeg helemaal veranderd is. Hoe dan ook moeten we niet teveel bezig zijn met de tegenstander, we moeten vooral uitgaan van onze eigen sterktes. We gaan er absoluut alles aandoen om die match naar ons toe te trekken.”

“Als ik de teams in onze reeks bekijk dan denk ik dat dit een heel interessante reeks is. Volgens mij zullen er veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn, dat maakt het spannend.”

“In het eerste weekend van september nemen we het voor de Beker van België op tegen Waremme Volley. Als we die wedstrijd winnen spelen we het weekend daarna voor de tweede ronde tegen de winnaar van VC Gembloux – VC Chaumont.”

“Ik vind het altijd moeilijk om over ambities te spreken, dat hebben we zelf vorig seizoen gemerkt. In de eerste helft van het seizoen stonden we, ondermeer door blessurelast, op de tiende plaats. Uiteindelijk hebben we afgeklokt op de derde plaats. Het is moeilijk om in te schatten wat een seizoen brengt. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd en hopen alleszins op een seizoen zonder al teveel blessures. We gaan het beste van onszelf geven en gaan er alles aandoen om een mooi resultaat neer te zetten.”

Volleybal – 1ste nationale (V) – Vamos dames 1