In de Beker van België wonnen de dames van Svelta Melsele A met ruime 0-4 cijfers van Cercle Sportif Andennais. De doelpunten komen op het konto van Femke Van Britsom, Lies Delodder, Femke Mertens en Kirsten Van Dessel. Voor de volgende ronde wacht hen komend weekend alweer een verre verplaatsing naar R. Wallonia Club Sibret.

Coach Nikita Smet samen met haar team. Foto: RV.

“Aangezien Andennais zeer compact en stevig speelde en wij hier niet direct een oplossing voor vonden is het vrij lang 0-0 gebleven” blikt Nikita Smet terug. “Via Lena Baert, op onze rechtse kant, hadden we wel een aantal kansen, maar ons vizier stond toen nog niet op scherp. Op slag van rust maakte Femke Van Britsom er, op een vrije trap, 0-1 van.”

“Na de rust kwam er veel meer ruimte en wisten we toch behoorlijk wat kansen bij elkaar te voetballen. Op een mooie assist van Femke Verdonck maakte Lies Delodder er 0-2 van. Na een individuele actie werd het 0-3 langs Femke Mertens, waarna Kirsten Van Dessel de 0-4 eindstand vastlegde. In gans de tweede helft moest onze doelvrouw, Joni Billen, slechts één keer tussenkomen om de nul op het bord te houden.”

“Ik vond dat onze organisatie goed stond, maar in balbezit moeten we nog wat stappen zetten tegen de start van de competitie. Zondag aanstaande spelen we inderdaad tegen Sibret. Zij zaten vroeger in onze reeks en wees maar zeker dat het daar altijd moeilijk spelen was. Dit is een stevige uitdaging, waar ik de kansen inschat op 50-50. Het is wel jammer dat we tweemaal op rij zulke verre busverplaatsing moeten maken.

Voetbal –Interprov. B (V) – Svelta Melsele dames A