Afgaand op de resultaten in de oefenwedstrijden mag Panters Baasrode best tevreden zijn met de voorbereiding. Zaterdagavond wordt er, in eigen huis, nog geoefend tegen BBC Hansbeke. Het echte werk begint voor Panters op 1 oktober met de thuiswedstrijd tegen Sgolba Aalter, meteen al een stevige concurrent. Coach Nils Moortgat kijkt vol vertrouwen uit naar de competitie.

Coach Nils Moortgat (BBC Panters Baasrode). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Ik heb de taak van coach van onze A-ploeg overgenomen van Tim Van Buggenhout” aldus Nils Moortgat. “We werkten al jaren intensief met elkaar samen, ik ben dan ook blij dat ik zijn plaats kan overgenomen. Onze voorbereiding is tot nu toe vlot verlopen. Er wordt goed en gretig getraind en de nieuwe spelers hebben zich snel ingewerkt. Onze club beschikt over een stevige structuur, waardoor ik van een mooie basis kan vertrekken. Met Valentin Naumoviski en Moustafa Madany hebben we ons vooral versterkt in de breedte. Ik beschik over een kern van elf spelers die evenwaardig zijn aan elkaar. Dit zorgt ervoor dat ik voldoende opties heb tijdens een match en vlot kan roteren zonder dat het niveau daalt.”

“Het is onze ambitie om in de eerste ronde zeker bij de eerste vier te geraken” klinkt het enthousiast bij Nils Moortgat. “Met stevige tegenstanders als Knesselare, Sgolba Aalter en Condors Sint-Niklaas zitten we in de zwaarste poule. Daarnaast zijn jonge ploegen zoals Falco B en Waregem B best uitdagend. We willen echt wel doorstoten naar de volgende ronde en ambiëren een top drie plaats.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode