Na een forfaitzege in de beker van België begint vandaag het seizoen echt voor Mini Sint-Gillis-Waas met de verplaatsing naar Erwetegem. Wij legden ons oor eens te luisteren bij kapitein Bram Mennes hoe hij deze confrontatie, en de rest van het seizoen, tegemoet kijkt.

Bram Mennes (Mini Sint-Gillis-Waas).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We hopen alleszins om een rustig seizoen te draaien. En hopelijk kunnen we dan uit de gevarenzone blijven”, legt Bram Mennes uit. “We verloren met Louis Thyssen wel iemand die vorig seizoen heel belangrijk was voor ons. Dat maakt er onze opdracht niet gemakkelijker op. De eerste tegenstander in de competitie is dus Erwetegem. Dit is een ploeg die al jaren bovenin meedraaien. Dus op verplaatsing bij hen wordt zeker niet gemakkelijk. Al gaan we ons vel duur verkopen.”
Binnen de kern van Mini Sint-Gillis-Waas zitten er naast kapitein Bram Mennes nog enkele spelers met een verleden bij Avanti Stekene. “Dat klopt inderdaad. Onze spelersgroep bestaat, naast mij, uit: Floris Prinsen, Koen De Wilde, Jarne Verstraeten, Samarony Goossens, Lander Van den Bossche en Jari Bosman. Aanvullend kunnen er ook nog spelers uit onze eigen jeugd aansluiten.”
Mennes laat ook zijn licht schijnen op de titelkandidaten. “De traditionele clubs zoals Deftinge, Drongen, Oudenaarde, Erwetegem en volgens mij ook een enorm versterkt Elsegem zullen een grote kans maken op de titel. Onderin zullen Nazareth en Kortemark, die verzwakt zijn, het moeilijk krijgen. Ardooie kan ik moeilijk inschatten. Assebroeke heeft dan weer veel ambitie, maar een stap hogerop is niet altijd evident. Voor onszelf hoop ik dat we uit de problemenzone kunnen blijven”, besluit kapitein Bram Mennes.