Het weekend van de waarheid is aangebroken voor kaatsclub Hamme-Zogge. Zaterdagnamiddag wordt de verplaatsing gemaakt naar Genappe voor de heenwedstrijd van de finale in de play-offs. Zondagnamiddag om 14u30 wordt er heel wat volk verwacht achter de kerk in Zogge. Kapitein Wouter Wielandt klinkt alvast heel gedreven.

Wouter Wielandt (Kaatsclub Hamme-Zogge).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Er is zeker en vast een gezonde dosis stress aanwezig in onze ploeg, net zoals vorig weekend”, verklaart Wielandt. “We zijn al enkele weken naar onze beste vorm aan het groeien. Het is die vorm die ervoor gezorgd heeft dat we na een nipt verlies in Oeudeghien voor de halve finale het thuis hebben kunnen afmaken met zeer secuur spel. Als we erin slagen om dit door te trekken tegen Genappe dan is de titel binnen handbereik. Binnen de ploeg knokt iedereen voor elkaar, en het vertrouwen is aanwezig. Die titel zou de kers op de taart zijn van een mooi seizoen. En terug naar eerste nationale, de elitecategorie in het kaatsen.”
Genappe werd in de reguliere competitie alvast twee maal verslagen. Echter geeft dit een vertekend beeld. “In het eerste deel van het seizoen wonnen we van een zeer zwak Genappe. In de terugwedstrijd kon deze tegenstander nipt met 6-13 één punt thuis houden. Na dit treffen spelen ze ondertussen al weken op een hoog niveau. Deze Waalse tegenstander rijft de vele overwinningen aan elkaar. Ze wonnen in de play-offs van enkele ploegen uit de top vier zoals Kastel en Sirault. We gaan direct een vliegende start moeten maken, en in Genappe direct het verschil zo groot mogelijk maken. Ondanks het feit dat ze in de competitie maar zesde eindigen, is het niet meer dezelfde ploeg dat op het plein staat. Met Bosse en Dupont hebben ze op de keer ervaring troef.”

Voor kaatsclub Hamme-Zogge zou de titel zeker verdiend zijn. “We hebben dit seizoen heel wat mooie wedstrijden gewonnen. We verloren enkele topwedstrijden, maar iedere keer vochten we als één ploeg terug. Alleen moest ons niveau opgekrikt worden om kans te maken op de titel. En dat hebben we de laatste weken laten zien. We gaan nog een keer alles geven om zo die verdiende titel in Zogge te houden”, besluit Wouter Wielandt.