Uit de eerste drie wedstrijden van het seizoen sprokkelden de vrouwen van JTV Dero Zele-Berlare in Derde nationale twee punten. Vanavond treffen ze Davo Wevelgem A, en hopen ze meerdere punten te pakken.

12/10/2022; Berlare; © Geert De Rycke; Volleybal vrouwen ; JTV Dero Zele-Berlare A, coach Johan Symoens

“We kenden tot nog toe een moeilijk begin van de competitie”, begint coach Johan Symoens. “We speelden toch wel moeilijke wedstrijden.” Op de openingsspeeldag werd er met 2-3 gewonnen van promovendus VT Real Wetteren. Om vervolgens onderuit te gaan tegen het nummer vijf, DV Oudenaarde, en leider VC Wivo Wingene. “Het team is nog niet echt optimaal op elkaar ingespeeld. Dus het was echt niet zo gemakkelijk. Maar goed, we maken iedere week progressie. En zien wel wat de komende weken nog brengen”, gaat Symoens verder.

De confrontatie van deze avond tegen Davo Wevelgem A is belangrijk. In de stand staat deze opponent amper één punt voor de Zeelse vrouwen. “Davo Wevelgem is in principe een ploeg die we moeten aankunnen. Dus ik verwacht er heel veel van. Of we de drie punten pakken laat ik in het midden. Laat ons maar al gewoon beginnen met te winnen”, besluit coach Johan Symoens.
Dit seizoen kunnen coach Symoens en assistent Fredriek Van Malderen rekenen op volgende speelsters: Leine Batens, Kirsti D’Hondt, Iris De Smedt, Lore Decommer, Jent’l Stuer, Liesbet Symoens, Nicolien Van Bellen, Inne Van De Velde, Sophie Van Nimmen, Yoni Vercauteren, Inse Vlegels en Naomi Pletinck.