De 26-jarige Meg De Bruyne uit Hamme heeft haar eerste veldritten van het seizoen achter de rug. Zondag komt de renster van Proximus – Alphamotorhomes – Doltcini CT aan de start in het Nederlandse Oisterwijk.

Meg De Bruyne in actie op de vorige editie van de Flandriencross in Hamme. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Over het algemeen verliepen mijn eerste crossen goed”, vertelt Meg De Bruyne. “In het begin van het seizoen is het steeds wat afwachten hoe de conditie is. Die eerste wedstrijden verliepen steeds snel. Ik wacht en hoop dat de trage en modderige crossen er dan ook snel aankomen. Op een parcours waar er meer modder is kom ik vaak nog iets beter voor de dag.”
“In de wedstrijden van het A-circuit ben ik in Duitsland al tweemaal in de top 20 geëindigd. En in het B-circuit heb ik al meermaals mee kunnen strijden voor een podiumplaats. Zo werd ik in Kasterlee derde. Zondag trek ik naar Oisterwijk voor een wedstrijd in het A-circuit. Met onder meer Puck Pieterse, Kata Blanka Vas en Marion Norbert Riberolle staan er enkele toppers aan de start. Het zal afwachten worden wat dat gaat geven. Het is voor mij ook een nieuw parcours ginds. De weerkaarten geven wat regen, dus misschien wordt het terrein wat modderig”, legt De Bruyne uit.

Als je aan Meg De Bruyne vraagt welke wedstrijd met rood omcirkeld staat, hoeft ze niet lang na te denken. “Uiteraard mijn thuiscross, de Flandriencross in Hamme. Op 28 januari 2023 is het zover. Het is natuurlijk wel nog even wachten. Ook de wedstrijden op het einde van het seizoen in Lille en Oostmalle doe ik graag mee.” De drukke veldritkalender van De Bruyne wordt gecombineerd met een voltijdse job. “Ik werk inderdaad bij Toerisme Dendermonde”, gaat de Hamse renster verder. “Het is soms wel een uitdaging om alles gecombineerd te krijgen. Maar het lukt toch aardig, en daar ben ik wel tevreden om want zowel mijn job als het veldrijden doe ik enorm graag.”