KSK Berlare raast als een TGV door de competitie. Na zes wedstrijden voeren ze het klassement aan en ze worden dan ook getipt voor de oppergaai. Zondag nemen ze het op tegen KSK Grembergen, die nood hebben aan punten.

Sam Van Ransbeeck (SK Berlare) is goed gestart aan het seizoen. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Uiteraard zijn we als ploeg, en ikzelf dus ook, meer dan content met onze competitiestart” luidt het bij Sam Van Ransbeeck. “In vergelijking met vorig seizoen is er nu alvast meer kwaliteit aanwezig en dat vooral in de breedte. Ik had echter nooit durven dromen dat we na zes matchen vijftien op achttien zouden hebben.”

 “Ik kan je verzekeren dat de match tegen Zele heel hard leefde” aldus Sam Van Ransbeeck. “Heel Berlare wou graag nog eens drie punten pakken tegen de buren en dat is gelukt. Het feit dat er veel supporters waren zorgde voor veel sfeer en de ontlading was nadien dan ook groot.”

“Nu volgt KSK Grembergen” gaat Sam Van Ransbeeck. “Een uitmatch op Grembergen is altijd zeer moeilijk, voor elke ploeg denk ik. Het klopt dat ze een mindere start hebben, maar daar mogen we ons vooral niet op blind staren. Het zal dan ook belangrijk zijn om niet op achterstand te komen.”

“We vangen ook de geruchten op dat wij de te kloppen ploeg zijn” klinkt het bij Sam Van Ransbeeck. “Wij blijven daar zeer nuchter en bescheiden in, al klopt het dat het op dit moment goed draait. Er gaat sowieso een moment komen dat het wat minder gaat en dan moeten we als groep tonen dat we er ook staan als één team. Momenteel bekijken we het vooral wedstrijd per wedstrijd, we zien wel waar het schip strandt.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – SK Berlare