In de Wase derby tussen BC Sint-Niklase Condors en BBC Basics Melsele B waren de Klaasjes een maatje te groot voor het jeugdige Basics team. Condors won deze derby met 112-65. We vroegen aan topscoorder Jasper Pauwels om een reactie.

Jasper Pauwels (BC Sint-Niklase Condors). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“De cijfers spreken voor zich” aldus Japser Pauwels. ”Komend weekend moeten we naar Falco Gent, die samen met Panters Baasrode, het klassement aanvoeren met zestien punten. De Gentenaars hebben nog maar één wedstrijd verloren dit seizoen en dat was bij ons thuis. Die match hebben we gewonnen met 92-90.”

“We beschikken over een goede ploeg, maar spelen te wisselvallig. Zo verloren we vorige week op Aalter met twee punten verschil. We stonden nochtans op een bepaald moment tien punten voor, maar een match duurt uiteraard veertig minuten. Dit is ongezien en vooral frustrerend als je dan de overwinning niet mee huiswaarts kan nemen. We hebben daar, met het oog op klassement, een zeer slechte zaak gedaan zeker met het nieuwe klassementssysteem.”

“Top vier spelen is zowel voor mezelf als voor de club een absolute must. Ik vind dat we bij de vier beste ploegen van de reeks behoren, maar dan moeten we slimmer spelen en situaties beter herkennen.  ‘Feed the hot hand’ houdt in dat als er een shotter warm staat, hij de bal moet krijgen. Als ik inside aan het scoren ben, dan moet de bal inside gaan. Momenteel hebben we drie op zes, dit had in mijn ogen vijf op zes moeten zijn. Op Falco Gent gaan winnen zal zeker niet eenvoudig zijn, maar door te verliezen tegen Knesselare en Aalter is dat bijna een must. Als iedereen zijn niveau haalt dan kunnen we tegen elke ploeg winnen.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors