De wedstrijd tegen FC Kleit Maldegem kon niet beter starten voor HRS Haasdonk. Na amper drie minuten wedstrijd opende Bilal Chantah de score. Nog voor de rust mochten de bezoekers, van op de stip, gelijk stellen. T1 Maarten De Landstheer was niet echt tevreden met deze puntendeling.

Maarten De Landtsheer (HRS Haasdonk). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Het is een gemiste kans op een thuisoverwinning” aldus Maarten De Landtsheer. “Na drie minuten komen we op 1-0 na een mooie aanval. We hadden de wedstrijd onder controle en gaven ook geen kansen weg. Jammer genoeg veroorzaakte onze doelman, David Van Steen, een onnodige strafschop met de 1-1 tot gevolg. Hierdoor waren we het laatste kwartier van de eerste helft de controle kwijt.”

“De tweede helft was duidelijk voor ons, zo hadden we driemaal een open kans met Ibrahim Kanteh en Khalifa Nafih en een grote kopkans via Brice Melo. Helaas missen we die kansen en krijgt Kleit nog een grote kans, maar David Van Steen bracht redding.”

“We verliezen nu vijfmaal op rij niet en dat is op zich sterk in deze reeks waar alles zo dicht bij elkaar ligt. Jammer genoeg zorgen een teveel aan gelijke spelen ervoor dat we niet hoger in het klassement staan. Te weinig efficiëntie en de jonge groep die soms wat wisselvallig is zorgen ervoor dat we iets te laag gerangschikt staan. We hebben genoeg kwaliteiten om ons op te werken in de stand. Volgende weekend spelen we tegen Grembergen, die ons onder staan. Het is dus zaak om tegen hen de drie punten thuis te houden en de kloof zo verder uit te diepen.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk