Heikant Zele heeft op het veld van SK Berlare met 3-4 gewonnen. Het begon nochtans niet zo goed voor de mannen van Heikant, want na amper zeven minuten wedstrijd keek het al tegen een 2-0 achterstand aan. Maar nog voor het halfuur stond het al 2-3. Na de rust zorgde Soufiane Zahriou voor de 2-4. In de laatste seconden legde Sven Delanoy uiteindelijk de 3-4 eindstand vast.

Soufiane Zahriou (Heikant Zele) legde er drie in het mandje tegen SK Berlare. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“We werden al snel heel koud gepakt door Berlare, dat heel gretig aan de match begonnen was” stelt Soufiane Zahriou. “Al snel stond de thuisploeg 2-0 voor. We moesten even bekomen van deze opdoffer, maar gelukkig maakten we snel de aansluitingstreffer. Toen de gelijkmaker viel kwam het spel terug wat in evenwicht. Voor de rust kon ikzelf nog voor de 2-3 zorgen en dat gaf ons een boost.”

“Daarna voelde je wel een beetje onmacht bij Berlare, dat vooral via de lange bal probeerde kansen af te dwingen. Ons middenveld en verdediging hielden heel goed stand en kregen kansen om de 2-4 te scoren. Na een actie van Thimon Willockx kreeg ik de bal en kon ik aanleggen. Met een beetje meeval ging de bal in de bovenhoek binnen en kregen we wat ademruimte.”

 “Ik vond het een collectief sterke wedstrijd van ons. Iedereen heeft zijn taken prima uitgevoerd. Op zich maakt het niet uit wie er scoort, het is de verdienste van iedereen. Zolang we maar winnen ben ik een blij mens.”

“Volgende week wacht ons tegen Svelta Melsele alweer een moeilijk wedstrijd. Dat is een ploeg met veel kwaliteit en die onder zijn waarde geklasseerd staat. Elke match moet gespeeld worden, zolang we voor elkaar werken en lopen kunnen we van elke ploeg winnen. Dat is trouwens eigen aan deze reeks.”

“Onze hoofdbetrachting is om in eerste te kunnen blijven spelen. We zijn overgegaan waarbij een groot deel van de kern behouden is, maar waarvan vier kwaliteitsvolle spelers zijn vertrokken. Daar is talentvolle jeugd voor in de plaats gekomen, maar we beseffen dat het elke week knokken wordt. Met het nodige karakter hoop ik op een plaatsje in de linkerkolom.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – Heikant Zele