Na de 2-4 winst op FC Sint-Niklaas hield VKS Hamme-Zogge nu ook de punten thuis tegen FC Eksaarde. Met doelpunten van Van De Mergel en Macharis stond Zogge na twintig minuten al 2-0 voor. Op slag van rust bezorgde Schatteman de bezoekers de aansluiter, wat meteen ook de 2-1 de eindstand was. Zaterdagavond staat Hamme-Zogge voor de korte verplaatsing naar FC Baasrode.

Assistent-coach Jasja De Kegel (VKS Hamme-Zogge).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Als ik terugblik op de wedstrijd dan vind ik dat de eerste twintig minuten voor ons waren” aldus T2 Jasja De Kegel. “We kwamen 2-0 voor en hadden de match in handen. Daarna zijn we wat lager beginnen spelen en kwam Eksaarde terug in de wedstrijd. Zij waren vooral gevaarlijk op stilstaande fases. Jammer genoeg slikten we vlak voor de rust, op een stilstaande fase, de 2-1.”

“Na de herneming creëerden we nog een aantal kansen, maar we lieten het na om de wedstrijd dood te leggen. Hierdoor werd het naar het einde toe best nog wel spannend, al zijn we eigenlijk niet meer in de problemen gekomen.”

“Zaterdag gaan we op bezoek bij Baasrode, die nieuw zijn in de reeks. Het is absoluut onze bedoeling om deze periode sowieso beter te doen dan de eerste periode. Met de overwinning tegen FC Eksaarde zijn we alvast goed begonnen. We gaan er dan ook alles aan doen om op Baasrode die lijn door te trekken.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – VKS Hamme Zogge