De voorbije speeldag won HC Attila Temse bij HC Lokeren 2, wat meteen de eerste uitoverwinning was voor de ex-scheepsbouwers. Hierdoor springen ze ook naar de eerste plaats, al hebben Apollon Spurs 2 en Lokeren 2 een wedstrijd minder gespeeld. Aanstaande zondag staat een belangrijk duel op het programma want dan krijgt HC Attila Appolon Spurs 2 op bezoek.

HC Attila Temse boekte zijn eerste uitoverwinning.
Foto: RV.

“Het was uiteindelijk wel een leuke match” aldus coach Kristof Vanhoyweghen. “Aan Lokerse zijde zagen we zowel op het veld als in de tribune twee ex-Temse spelers. Eigenlijk zijn we heel flauw aan de wedstrijd begonnen, met flauwe shots, weifelend verdedigen en in de aanval het nemen van foute beslissingen. Na amper negen minuten stonden we dan ook 5-1 achter.”

“We hebben dan een time-out genomen en iedereen duidelijk gemaakt dat het anders moest. Blijkbaar leverde dat het nodige effect op, want we kwamen niet alleen beter in de match maar na 21 minuten kregen we ook aansluiting. Jammer genoeg zorgde een tijdstraf en het opnieuw niet doortastend verdedigen voor een 14-10 ruststand.”

“Na de rust duurde het even alvorens we 19-19 gelijk maakten. In het laatste kwartier zijn we er dan in geslaagd om, met een strakke defensie, de punten binnen te halen. Hierdoor pakken we nog maar onze eerste uitoverwinning van dit seizoen. We sluiten de eerste ronde af met vier maal winst en drie keer verlies. Het doel voor de tweede ronde is meteen ook duidelijk, we willen beter doen dan de eerste ronde. En daar willen we de komende zondag mee beginnen tegen co-leider Spurs Kortrijk en dat in de sporthal van Steendorp om 18.30u.”

Handbal – Regio Oost-West (M) – HC Attila Temse