De vorige speeldag moesten de beloften van ARB Hamme, tegen Hasselt, noodgedwongen forfait geven. Morgenavond ontvangen ze in eigen huis Châtelet, waartegen de Wuitens de verloren punten willen inhalen.

Bart Tirez (ARB Hamme – U21). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De wedstrijd van vorige week in en tegen Hasselt werd wegens de onbeschikbaarheid van hun zaal verzet van vrijdag naar woensdag” luidt het bij coach Bart Tirez. “Aangezien 80% van mijn groep uit studenten bestaat en zij midden in de examens zitten was een verre verplaatsing in het midden van de week niet haalbaar.”

“Morgen zal het tegen Châtelet een moeilijke opgave worden. Het niveau in onze reeks ligt hoog. Met uitzondering van FT Antwerpen, die veruit over de sterkste U21 ploeg van het land beschikt, kan echt iedereen van iedereen winnen. Wedstrijden worden dan ook vaak beslist op details. Door die examens hebben we nu ook wat minder trainingen in de benen, maar ik hoop 2022 in schoonheid te kunnen afsluiten.”

“Ik kijk alleszins tevreden terug op onze eerste seizoenshelft, ook al hadden we één à twee wedstrijden meer kunnen en moeten winnen. Ik zie dit jaar als een overgangsjaar. De drie laatste seizoenen zijn we telkens op de tweede plaats geëindigd. Dit jaar hebben we een doorstart met heel veel 17-jarigen, die voor het eerst begeleid futsal spelen. Uiteraard vergt dit tijd en dus is voor mij op dit moment progressie belangrijker dan het resultaat. Deze jonge groep heeft heel veel potentieel en als ik op lange termijn kijk dan ben ik zeker dat er enkele spelers zullen doorvloeien naar de A-ploeg. Morgen willen we alleszins de verloren punten van de forfaitmatch inhalen.”

Zaalvoetbal – Futsal U21 (M) – ARB Hamme