Na de 3-1 winst tegen KSK Kinge ging Eksaarde zondag met 2-3 winnen op het veld van SK Oudegem. Het zag er na een halfuur nochtans niet zo goed uit voor Eksaarde, aangezien ze 0-2 achter kwamen. Na de rust zorgden Snauwaert (2x) en Everaert voor de ommekeer en bezorgden Eksaarde een 2-3 overwinning.

Jean-Marie Van Gysel (FC Eksaarde). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De wedstrijd begon gelijk opgaand” stelt Jean-Marie Van Gysel. “Op het kwartier was onze organisatie opeens zoek en kon Oudegem, met hun beweeglijke aanvallers, ons uit verband spelen. Dit resulteerde in twee doelpunten. Zelf hadden we ook enkele kansen, maar we konden ze niet benutten. We gingen dus met een 2-0 achterstand de rust in.”

“Ik ken mijn spelers goed genoeg en zag aan hun manier van doen dat niemand tevreden was over zijn eigen prestatie. De boodschap was dan ook positief blijven en alle neuzen in dezelfde richting. Op het veld werden we baas en scoorden de aansluitingstreffer. Met genoeg druk naar voor zijn we Oudegem blijven bestoken, al bleef de gelijkmaker nog even uit. Toen een speler van Oudegem het nodig vond om zijn ploeg in de steek te laten, door een onnodige rode kaart te pakken, hebben we enkele tactische wijzigingen doorgevoerd.”

“De thuisploeg bezweek onder onze druk en we zijn erop en erover gegaan. We hebben zelfs de kans nog gemist op de 2-4. Op basis van een goede tweede helft en vooral een sterke teamprestatie pakken we nu voor de vijfde maal op de rij de volle buit.”

 “Volgende week ontvangen we Robur, een topper in onze reeks. Met Andy Marin als trainer hebben ze een heel gedreven iemand aan het roer. Ik verwacht mij dan ook aan een heel sterke tegenstander. Dat neemt niet weg dat ik ervan overtuigd ben dat niemand nog naar Eksaarde komt met de gedachte van ‘we gaan die rood/witte daar eens opzij zetten’.

“We hebben een moeilijke competitiestart gehad met de nodige portie pech. De laatste weken vlot alles beter, we spelen als één blok en de spelers geloven in hun eigen kunnen. Het opzet is om de ploeg in derde te houden en te bouwen aan een ploeg die een vaste waarde wordt in deze reeks. Op dit moment spelen we met allemaal spelers van Eksaarde zelf. We schuiven stilaan op naar de linkerkolom, hopelijk kunnen we deze inhaalrace nog even volhouden.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Eksaarde