Vlak voor de laatste speeldag van 2022 heeft hoofdtrainer Yves Michelet de beslissing genomen om na dit seizoen de samenwerking, in de beste verstandhouding, te beëindigen. Het is alvast geen makkelijke beslissing geweest, want Yves Michelet is toch wel een belangrijke schakel in het Sint-Gillis anno 2022.

Yves Michelet (FC Sp. St-Gillis-Waas). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Na lang beraad en veel nadenken heb ik besloten om op het eind van dit seizoen te stoppen als trainer van FC Sp. St-Gillis-Waas” luidt het bij Yves Michelet. “Ik heb samen met de spelers, de trainers, de medewerkers en de supporters geweldige jaren beleefd op FC Sp. St-Gillis-Waas. Er was de opstart in vierde provinciale, de promotie naar derde en de kampioenstitel in derde provinciale en tot nu toe de eerste seizoenshelft in tweede provinciale. Ik zal dit seizoen nog het beste van mezelf geven aan de spelers en club, om zo in schoonheid en met veel vriendschap de club te verlaten. Voorlopig heb ik nog niks anders, ik zie wel wat er op mij afkomt.”

Als nieuwkomer in tweede provinciale verloopt de competitie voor FC Sp. St-Gillis-Waas formidabel. Het team van Yves Michelet won maar liefst negen van de veertien wedstrijden en speelde één maal gelijk. “Dat had ik bij de aanvang van het seizoen zeker niet verwacht” gaat Yves Michelet verder. “De voorbereiding liep wat stroef en het was wat zoeken. Achterin hebben we veel spelers geprobeerd, maar na een paar wedstrijden waren we terug vertrokken en konden we weer ons eigen spel spelen. De groep is ook gegroeid in die vier jaar en dat zie je ook in het spel en aan de resultaten.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – FC Sp. St-Gillis-Waas