Vorig weekend trok Meg De Bruyne de plas over om in Engeland deel te nemen aan de National Trophy, die gereden werd in het Cyclopark in Gravesend. Met heel wat technische modderstroken en bochtenwerk leek het parcours haar op het lijf geschreven. Tijdens de wedstrijd kreeg ze echter last van een geblokkeerde rug, een verstopte neus en viel ze zonder stem. Opgeven ligt niet in de aard van Meg De Bruyne, ze beet door en eindigde uiteindelijk op de twintigste plaats.

Meg De Bruyne (Proximus – Cyclis – Alphamotorhomes CX Team).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer

Het komend weekend staat ze aan de start in Herentals en Balegem, waar ze er alles wil aan doen om haar provinciale titel te verlengen.

“Ik ben zo goed als drie dagen mijn stem kwijt geweest” luidt het bij Meg De Bruyne. “Ondertussen is alles weer in orde, ik voel mij dan ook beter. Het komend weekend rij ik dubbel, namelijk in Herentals en Balegem. Eigenlijk zijn beide parcours een uitdaging. In Herentals heeft dit vooral te maken met de skiberg. In Balegem heb je toch wel wat klimwerk, al heeft het daar ook wel te maken met de lastige afdeling.”

“In Herentals zal het behoorlijk moeilijk zijn aangezien daar ook Fem Van Empel aan de start staat. Het doel daar is om de wedstrijd uit te rijden. Zondag in Balegem verdedig ik mijn provinciale titel, ik hoop alvast om die met een jaartje te verlengen. We zien wel wat het geeft tijdens de wedstrijden.”

Wielrennen – veldrijden (V)