FC Vrasene heeft duidelijk de wind in de zeilen. Vorig weekend werd gewonnen tegen FC Moerbeke, waardoor ze zich kroonden tot herfstkampioen. Alvorens 2023 af te sluiten spelen ze zondag uit het streekduel tegen KJV Kruibeke.

De ploegfoto van KFC Vrasene.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Tegen FC Moerbeke was het een moeilijke wedstrijd” blikt Michael De Wilde terug. “Ook in balbezit hadden we het niet altijd gemakkelijk, vooral in de eerste helft. Na een halfuur kwamen ze zelfs achter, maar vrijwel onmiddellijk konden we gelijk maken via Demba N Dom. Die heeft trouwens een goede match gespeeld en is dit seizoen heel belangrijk voor het team.”

“Na de rust hebben we positioneel wat bijgesteld en liep het beter. Maar al bij al heeft Moerbeke weinig kansen gehad, de betere kansen wat voor ons. In de tweede helft hebben we ook alles goed dicht gehouden.”

“Met het treffen van zondag tegen Kruibeke staan twee streekploegen tegenover elkaar. De meeste spelers kennen elkaar en gaan zeker niet willen onder doen voor elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat het een match op het scherp van de snee zal zijn waarbij maar één ding telt en dat zijn de drie punten.”

“Met vijftien matchen gespeeld en 34 punten op 45, maar tien doelpunten tegen en slechts eenmaal verloren kan de competitie niet beter verlopen voor ons. Het zal in de terugronde moeilijk worden om beter te doen dan in de heenronde. Toch denk ik dat we nog niet op volle snelheid zijn.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KFC Vrasene